Αμστερνταμ: Ερευνα για τη σύγκρουση τρένων

«Υπάρχουν περίπου 60 τραυματίες, από τους οποίους 15 με 20 είναι σοβαρά, αλλά δεν μπορώ να δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Εντ Κρασέφσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANP, ο αριθμός των πιο σοβαρά τραυματισμένων ανέρχεται σε 56, 13 από τους οποίους είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά, τουλάχιστον 125 επιβάτες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση, οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα και εκχυμώσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα δύο τρένα, που μόλις είχαν αναχωρήσει από τους σταθμούς Αμστερνταμ-Κέντρο

και Αμστερνταμ- Σλότερνταϊκ, κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 50 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Ο Κρασέφσκι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο περίπου στις 21:50 τοπική ώρα (22:50 ώρα Ελλάδας) ότι όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από τα δύο τρένα και ότι η αστυνομία μπορεί να ξεκινήσει να ερευνά τα αίτια του ατυχήματος, που μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά.

Εξαιτίας της σύγκρουσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ του κεντρικού σταθμού του Αμστερνταμ και του αεροδρομίου Σίπχολ τουλάχιστον μέχρι τις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα