Ανακαλούνται 224 αυτοκίνητα Lancia Ypsilon και 105 Ford Fiesta

Συγκεκριμένα για τεχνικό έλεγχο ανακαλούνται 224 οχήματα Lancia Ypsilon, στα οποία χρειάζεται να προστατευθεί από ενδεχόμενη φθορά η καλωδίωση του ABS.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως με συστημένη επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία

της LANCIA JEEP HELLAS ΑΕ για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνούν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας LANCIA JEEP HELLAS ΑΕ στο τηλέφωνο 210 6700800.

Ανάκληση 105 πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων Ford Fiesta

Επίσης ανακλούνται 105 αυτοκίνητα Ford Fiesta με πετρελαιοκινητήρα, λόγω ενδεχόμενου προβλήματος στην τάπα ασφάλισης του συστήματος εξαγωγής.

Πρόκειται για οχήματα που έχουν παραχθεί από 21-7-2011 έως 2-11-2011 στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Κολωνία και από 22-8-2011 έως 28-10-2011 στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Βαλένθια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε ορισμένα από αυτά μπορεί να υπάρχει μια μπρούτζινη τάπα, η οποία δεν μπορεί να διατηρήσει τη σωστή ροπή σύσφιξης. Σε σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται η τάπα να λασκάρει και να φύγει τελείως, αφήνοντας μια τρύπα στο σύστημα εξαγωγής. Τα καυσαέρια που διαφεύγουν από αυτή την τρύπα μπορεί να είναι τόσο ζεστά που να λιώσουν το πλαστικό τμήμα στο κάλυμμα του ανεμιστήρα ψύξης του κινητήρα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να τοποθετηθούν στα επηρεαζόμενα οχήματα χαλύβδινες τάπες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, υπάρχει η γραμμή εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.

Keywords
Τυχαία Θέματα