Ανδρουλάκης: Ήττα της πολιτικής και νίκη του lifestyle αν το ΠΑΣΟΚ βγει τρίτο στις ευρωεκλογές

Ως ήττα της πολιτικής και νίκη του lifestyle εκτιμά την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να βγει τρίτο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», «το ΠΑΣΟΚ

θα δώσει αγώνα για να είμαστε δεύτερο κόμμα και να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Το πρόβλημα θα το δείτε σε αυτούς που θα πέφτουν όχι σε αυτούς που θα ανεβαίνουν».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι μία αποδοκιμασία για την πολιτική της ΝΔ»

Ακολούθως πρόσθεσε πως «ο πήχης για όλα τα κόμματα είναι οι προηγούμενες εκλογές», τονίζοντας ότι «ο στόχος είναι να παράξει πολιτικό αποτέλεσμα η 9η Ιουνίου, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι μία αποδοκιμασία για την πολιτική της ΝΔ και μία επιβράβευση για τη δημοκρατική παράταξη, ώστε να υπάρχει ισχυρός, σοβαρός αντίπαλος στην αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εκλογές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως «όσο η ΝΔ δεν νιώθει πολιτική απειλή, τόσο θα περιφρονεί τα προβλήματα του ελληνικού λαού, θα παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας».

Αναφορικά με τα ποσοστά στις ευρωεκλογές είπε ότι σε εάν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πάρει ισχυρή εντολή, ο ίδιος θα πάρει την πρωτοβουλία να συγκροτήσει προοδευτικό μέτωπο εντός και εκτός του κοινοβουλίου έτσι ώστε «να υπάρχει δύναμη που να αντιμετωπίσει τη ΝΔ».

Αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «λανσάρεται έναν νέο πολιτικό πρότυπο που δεν μπορεί να λύσει προβλήματα», ενώ τόνισε ότι ο ίδιος επιδιώκει «ο πολίτης να νιώθει ότι έχει μία αξιόπιστη επιλογή που θα μπορεί να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος βλέπει μία παρέλαση αλαζονείας από τη ΝΔ και από την άλλη μία παρέλαση ριάλιτι σόου», είπε.

Σημείωσε ακολούθως ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει αντιπολίτευση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ χαρακτήρισε την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών που αποκάλυψε το in

Για τη διεξαγωγή των εκλογών και αν υπάρχει διαβλητότητα στη διαδικασία απάντησε αναφέροντας ότι υπάρχει ζήτημα «παραίτησης της κ. Κεραμέως».

Αναφερόμενος και στην υπόθεση διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών –υπόθεση που αποκάλυψε το in– ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «δεν μπορεί μέσα σε ενάμιση μήνα η ΥΠΕΣ να σιωπά τη μία όταν έχουν κλαπεί χιλιάδες απόρρητα στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού και τώρα να έχουμε διάρρηξη μέσα στο ΥΠΕΣ». Είπε επίσης ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές.

Επιμένει στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στη διεξαγωγή ντιμπέιτ για τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι «είναι στρατηγικό λάθος να κρυφτούν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης». Ο πρώτος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γιατί δεν θέλει να φανείς την κοινωνία ότι ψηφίζοντας ΝΔ στηρίζεις ένα κόμμα το οποίο δεν θέλει να στηρίξει τις χώρες του νότου και ο δεύτερος γιατί δεν γνωρίζει τα θέματα.

«Ο φόβος για τα χειρότερα ενίσχυσε τη ΝΔ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκτόξευσε μύδρους κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στη χώρα σε ό,τι αφορά τη στέγαση, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, την οικονομία και την «κατάρρευση» του ΕΣΥ, ενώ αναφέρθηκε και στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών λέγοντας ότι υπήρξε συγκάλυψη.

Ερωτηθείς για το μεγάλο ποσοστό της ΝΔ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι αυτό οφείλεται στην «πρότερη καταστροφική εμπειρία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου. Ο φόβος για τα χειρότερα ενίσχυσε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας πως «εάν μείνουμε στο φόβο για τα χειρότερα ποτέ δεν θα έχουμε ελπίδα για τα καλύτερα.

Τέλος, όσον αφορά τον πληθωρισμό υπογράμμισε ότι είναι πλέον πολιτικό εργαλείο για τη ΝΔ εξηγώντας ότι «κερδίζουν οι μεγάλες πολυεθνικές από τα ολιγοπώλια και κερδίζει η κυβέρνηση από το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης». Σημείωσε επίσης ότι ο πληθωρισμός «βοηθάει στην καλύτερη εικόνα του χρέους, ενώ η πραγματικότητα είναι προϊόν της αύξησης του πληθωρισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα