Ανθρωποκυνηγητό για τον 40χρονο μακελάρη του Μέιν που σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 60 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός από τη δολοφονική επίθεση με καταιγισμούς πυρών στο Λιούιστον του Μέιν, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία του Μέιν, ένας ένοπλος άντρας σε αμόκ άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο AR-15 πρώτα σε αίθουσα μπόουλινγκ και μετά σε παρακείμενο μπαρ.

Ο ύποπτος έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται για τον εμπειρογνώμονα πυροβόλων όπλων και έφεδρο του αμερικανικού στρατού, Ρόμπερτ Καρντ, για τον οποίο η αστυνομία του Λιούιστον έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Ολόκληρη η πόλη έχει αποκλειστεί και τα δημόσια κτίρια παραμένουν κλειστά, καθώς ο Καρντ έχει χαρακτηριστεί «ένοπλος και επικίνδυνος», ο οποίος μάλιστα το καλοκαίρι είχε τεθεί σε περιορισμό για λόγους ψυχικής υγείας.

Σε ισχύ παραμένει και η εντολή οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειδωμένες τις πόρτες όσο οι αρχές αναζητούν τον ύποπτο για τους πυροβολισμούς λόγω «ανθρωποκυνηγητού στην περιοχή».

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι το όχημα του Καρντ – ένα λευκό Subaru του 2013 – βρέθηκε κοντά στην αποβάθρα σκαφών στη Λισαβόνα, περίπου επτά μίλια νοτιοανατολικά του Λιούιστον.

Ανατριχιαστικές εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον δράστη να μπαίνει στην αίθουσα μπόουλινγκ Sparetime Recreation και να σημαδεύει με την καραμπίνα του, ενώ πλάνα δείχνουν τρομοκρατημένους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν.

Ο Καρντ είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι άκουγε φωνές και είχε απειλήσει να πυροβολήσει τη βάση της Εθνικής Φρουράς στο Σάκο του Μέιν, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών και Ανάλυσης του Μέιν.

Ποιος είναι ο μακελάρης

Ο φερόμενος ως δράστης, λευκός οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη και η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες που τον εικονίζουν με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

Αργότερα, ανακοίνωσαν πως πιστεύουν ότι ο ύποπτος ονομάζεται Ρόμπερτ Καρντ χωρίς να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να κάνουν κάποια εκτίμηση για τα κίνητρά του.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Καρντ, ένας 40χρονος έφεδρος του Αμερικανικού Στρατού που υπηρετούσε έξω από την πόλη Σέικο στο Μέιν, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγές της εφημερίδας αποκάλυψαν ότι ο Καρντ είχε νοσηλευτεί το καλοκαίρι για δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική κλινική. Ο 40χρονος φέρεται να είχε πει ότι άκουγε «φωνές» ενώ είχε απειλήσει να επιτεθεί με όπλο στη στρατιωτική βάση όπου υπηρετούσε με την ιδιότητα του εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα