Αντιδράσεις για τη δήλωση Βασίλη Κασσελάκη για τις ψήφους των Σπαρτιατών – Τι απαντά

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλη Κασσελάκη για τις ψήφους των «Σπαρτιατών».

Ο Βασίλης Κασσελάκης, που είναι ξάδερφος του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε -ερωτηθείς για τους ψήφους των «Σπαρτιατών»- μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ότι «το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το

τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι».

Η συγκεκριμένη δήλωση, μάλιστα, έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα δήλωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στο X, που είχε σημειώσει ότι «στο ερώτημα «τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;», η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει – Σε κανονικό κόμμα ο Βασίλης Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

Η ΝΔ, δια μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Νίκου Ρωμανού, υποστήριξε πως σε ένα κανονικό κόμμα το Βασίλης Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. «Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές», υποστήριξε.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ρωμανού:

Χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες.

Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές.

Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Φίλη να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!».

Τι υποστηρίζει ο Βασίλης Κασσελάκης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κασσελάκης υπογράμμισε πως εξέφρασε προσωπική άποψη και τόνισε την άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

«Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απατώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες», υπογράμμισε ο Βασίλης Κασσελάκης.

Νέα Αριστερά: Όχι, δεν είναι ευπρόσδεκτοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή με τον Βασίλη Κασσελάκη, υπογράμμισε πως οι ψήφοι των «Σπαρτιατών» δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Δείτε την τοποθέτησή του: Κουμουνδούρου: Μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως «ο πρώτος και μοναδικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών είναι ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης».

Ακολούθως προσθέτουν πως «σημείωσε μάλιστα με απόλυτο τρόπο πως οι ψήφοι της ακροδεξιάς βρίσκονται σε σύγκρουση με τις αξίες μας. Περιμένουμε και από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη ανάλογη ξεκάθαρη τοποθέτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα