Απάντηση Πετσάλνικου στις αιτιάσεις του γερμανού ομολόγου του

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος, στην επιστολή του προς τον κ. Λάμερτ διευκρινίζει ακόμα ότι η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά σύζυγο βουλευτή ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Πετσάλνικος αφού αναφέρει ότι «εκτιμούμε
την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα», συμπληρώνει ότι και ο ίδιος ο κ. Λάμερτ «γνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός», ενώ υπενθυμίζει τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί 15 βουλευτών με μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες που αφορούν την παροχή εξουσιοδότησης των Ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ανοίξουν, αν χρειαστεί, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Ελβετία.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Πετσάλνικο αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου ο κ. Λάμερτ υπογράμμιζε ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και ζητούσε από τον κ. Πετσάλνικο να υποδείξει τρόπους εξάλειψης των αντιδράσεων οι οποίες εκφράστηκαν από μέλη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα