Αποκλεισμός-σοκ για τον Ολυμπιακό

Η ομάδα του Βαλβέρδε προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, έχασε στη συνέχεια πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε. Η Μέταλιστ κυριάρχησε πλήρως, ανέλαβε την πρωτοβουλία, έχασε πέναλτι και στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε δύο γκολ και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ηταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Ενα θρίλερ. Η πίκρα του αποκλεισμού είναι μεγάλη για
τον Ολυμπιακό, γιατί χάθηκε με σημαντική ευκαιρία να προχωρήσει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είχε όλες τις προϋποθέσεις, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο, κατέρρευσε και χάθηκε η πρόκριση.
Μόλις στο 4' ο Μιραλάς από πλάγια θέση είχε σουτ στο δοκάρι.

Το 1-0 έγινε στο 15': ο Χολέμπας έβγαλε καταπληκτική σέντρα, κεφαλιά ο Μαρκάνο και 1-0.

Ολα ήταν πλέον στο χέρι του Ολυμπιακού και οι Ουκρανοί τα είχαν χαμένα. Κόρνερ του Ιμπαγάσα στο 20' , κεφαλιά του Τοροσίδη και δεύτερο δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έχασε μετά τον Ιμπαγάσα και τον Μανιάτη λόγω τραυματισμού. Ετσι, η Μέταλιστ πήρε τα ηνία του ματς και έκλεισε τους παίκτες του Βαλβέρδε στα καρέ τους. Στο 71' σουτ του Μπλάνκο σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Μέταλιστ κέρδισε πέναλτι στο 76' σε χέρι του Μοντέστο, αλλά ο Ντέβιτς έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Μέγιερι με άσχημο χτύπημα.

Το 1-1 έγινε στο 80' από τον Βιγιάγκρα και στο 86' ο Ντέβιτς σημείωσε το γκολ της πρόκρισης για τη Μέταλιστ(1-2). Και στα δύο γκολ των Ουκρανών, μεγάλη ευθύνει έχει ο Μέγιερι.
Κίτρινες: Σόσα, Βιγιάγκρα, Μπλάνκο, Ορμπάιθ, Μοντέστο, Παπαδόπουλος, Ντέβιτς.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ(87' Ντιόγκο), Μανιάτης(58' Μονστέστο), Ιμπαγάσα (44' Μακούν), Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς.

Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Πσενίτσκικ, Γκουέγιε, Τορσιλιέρι, Βιγιάγκρα, Κλέιτον, Μπλάνκο (90' Βιγιάροφ), Τόρες, Σόσα, Μάρλος(46' Ντέβιτς), Τάισον.
Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε: « Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι-κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, στο δεύτερο όχι. Και στο τελευταίο τέταρτο όλα άλλαξαν. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και ο αντίπαλος πήρε την πρόκριση. Κάναμε συνολικά πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη και η ομάδα έδειξε πως μπορεί να ονειρεύεται. Οσον αφορά στην ψυχολογία μας, είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε στο ντέρμπι γιατί κρίνεται ο τίτλος».

Ο προπονητής της Μέταλιστ, Μάρκεβιτς, είπε: « Δεν ήταν έκπληξη για μένα το 1-2. Δεν ήταν κάτι ξαφνικό. Είχαμε νικήσει σε όλα τα παιχνίδια μας στην Ευρώπη. Το σκορ ήταν αναμενόμενο. Εμείς προχωράμε. Ακόμη και όταν χάσαμε το πέναλτι είχαμε τη δύναμη να κυνηγήσουμε την ανατροπή του σκορ».
ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ

Στο Μάντσεστερ, είχαμε μια μεγάλη έκπληξη. Η Σίτι ναι μεν νίκησε με σκορ 3-2 τη Σπόρτινγκ, ωστόσο οι Πορτογάλοι με το 1-0 του πρώτου ματς πήραν την πρόκριση.
Keywords
Τυχαία Θέματα