Αρτα: Συνελήφθησαν τρεις οπαδοί που είχαν στόχο πούλμαν του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Αστυνομία συνελήφθησαν τρία άτομα στην Άρτα, καθώς ύστερα από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν 14 εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούνταν από πλαστικό μπουκάλι μισού λίτρου με εύφλεκτο υγρό, προσδεμένοι σε μονωτική ταινία από μία κροτίδα, ενώ στο στόμιο ήταν προσδεμένη άλλη κροτίδα με φυτίλι.
Όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από τις καταθέσεις των συλληφθέντων προορίζονταν για επίθεση σε διερχόμενο πούλμαν με οπαδούς του Ολυμπιακού
που θα επέστρεφαν από τα Ιωάννινα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, χθες (18-04-2012) το βράδυ στον Κόμβο της Ιόνιας Οδού στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 27, 19 και 23 ετών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν δεκατέσσερις (14) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και άλλα αντικείμενα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων για την αποτροπή εκνόμων ενεργειών κατά τις μετακινήσεις οπαδών με αφορμή ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος και στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν:

Δεκατέσσερις (14) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από πλαστικά μπουκάλια νερού με εύφλεκτο Υγρό και πάνω σε αυτά ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες.
Ενα (1) σωληνάριο σιλικόνης.
Δύο (2) μεταλλικά συρραπτικά.
Ενα (1) πλαστικό χωνί.
Ενα (1) κομμάτι λάστιχου μήκους (50) εκατοστών.
Ενας (1) μάλλινος σκούφος.
Δύο (2) σπρέι χρώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας για την παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών καθώς και της νομοθεσίας που αφορά στην παράνομη κατοχή όπλων».

Τις αστυνομικές έρευνες, όπως και την προανάκριση, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Οι νεαροί από την Αρτα περίμεναν στην Γέφυρα Καλογήρου, το πούλμαν με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που επέστρεφε απ’ τα Γιάννενα, μετά τον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακού, ενώ υπήρχαν και φίλαθλοι του Αρη που θα επέστρεφαν από το Αγρίνιο μετά την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με τον Παναιτωλικό.

Πάντως, λόγω των ελεγχών που γινόταν, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τους έπιασε και αν αυτό δεν είχε συμβεί το πιθανότερο είναι να είχαμε θρηνήσει θύματα! Οι άνδρες της ΔΙΑΣ που τους είδαν, τους σταμάτησαν για έλεγχο και στο αυτοκίνητό τους βρήκαν 14 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα