Αβραμόπουλος: Καμία έκπτωση στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ηθικό και οικονομικό πόλεμο. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε στις ηθικές αξίες του τόπου μας, πρέπει να διαφυλάξουμε τις εθνικές μας κόκκινες γραμμές», τόνισε ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτοι που εικάζουν ότι μια αδυναμία οικονομική μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικοδιπλωματική πλανώνται πλάνη οικτρά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε: «Η πατρίδα μας περνά την πιο κρίσιμη περίοδο σε καιρό ειρήνης. Πολλές και

μεγάλες οι προκλήσεις αλλά κυρίως οι κίνδυνοι. Δυο χρόνια τώρα η κυβερνηση Παπανδρέου την οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες και να επιλύσει προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί σε αυτόν τον τόπο από το 1974 και μετά. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ευχαριστώ τον Γ. Παπανδρέου που με εμπιστεύτηκε. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος χωρίς να αποφευχθούν τα λάθη και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να είχαν γίνει τα πράγματα καλύτερα».

Ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για τα δυσάρεστα μέτρα που πήραμε πολλοί αντέδρασαν, δικαίως θα έλεγα. Δεν κόψαμε μισθούς και συντάξεις γιατί είχαμε κάποιο σαδιστικό μένος. Οι αναγκες της οικονομίας υπαγόρευσαν τις κινήσεις μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα