Μπάιντεν: Θα διασφαλίσουμε κάθε βοήθεια στο Ισραήλ – Μήνυμα στο Ιράν

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είναι ίσως το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει υποστεί το Τελ Αβίβ τα τελευταία χρόνια από την Παλαιστίνη. Μέχρι στιγμής επίσημα οι Αρχές της χώρας έχουν ανακοινώσει 200 νεκρούς ισραηλινούς ενώ πάνω από 1.000 είναι οι τραυματίες.

Από το πρωί το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα που μετρά μέχρι τώρα πάνω από 230 νεκρούς και 1700 τραυματίες, ενώ οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά την απόφαση του Ισραήλ να «κατεβάσει τους διακόπτες» και τα νοσοκομεία παραπαίουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

συνομίλησε με τον Νετανιάχου στον οποίο εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του ενώ προχωρά σε δηλώσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν

Σε διάγγελμά του το Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ σημειώνοντας πως έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. «Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ», είπε ξεκινώντας το διάγγελμά του, προσέθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του. Τελεία», κάνοντας λόγο για μια «τρομερή ανθρώπινη τραγωδία» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Συμπλήρωσε ότι «χιλιάδες ρουκέτες» έχουν πέσει στις ισραηλινές πόλεις και ότι η Χαμάς έχει σκοτώσει «αθώους» ανθρώπους.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι Ισραηλινοί θα έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται και ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ, «είναι βράχος, αμετακίνητη και ακλόνητη».

Επίσης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μία τέτοια τρομοκρατική επίθεση.

Συγκεκριμένα έχοντας πλάι του τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε πως οι ΗΠΑ πάντα θα έχουν τη στήριξη του Ισραήλ. «Δεν θα αποτύχουμε έχοντας τη στήριξη του Ισραήλ», διεμήνυσε ακόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμα προειδοποίησε όσες χώρες όπως το Ιράν, το οποίο όμως δεν κατονόμασε θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. «Αυτή δεν είναι η στιγμή για οποιοδήποτε αντίπαλο στο Ισραήλ μέρος να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις για να αποκτήσει πλεονέκτημα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως: «Όλος ο κόσμος βλέπει».

Τέλος, δήλωσε οι ΗΠΑ ήταν η «πρώτη χώρα που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ, 11 χρόνια μετά την ίδρυσή του πριν από 45 χρόνια», κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν και έφυγε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις.

Δείτε τις δηλώσεις του Μπάιντεν για το Ισραήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα