Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά αφορά και στην ανάπτυξη.

Διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε η Επιτροπή θέλει να διασφαλιστεί ότι θα γίνεται καλύτερη χρήση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία και πριν το 2013, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν προγράμματα ανάπτυξης, κάτι, που όπως υπογράμμισε θα δώσει εξαιρετική ώθηση στην απασχόληση και τις επενδύσεις.

Καταλήγοντας, δήλωσε πεπεισμένος πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε από την πλευρά του ότι συμφωνήθηκαν συμπληρωματικές δράσεις, παράλληλα με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, και μίλησε για εδραίωση του ταμείου εγγυοδοσίας και χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Ζ. Μπαρόζο, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ορισμού επιτρόπου με ευθύνη το έργο της ανοικοδόμησης στην Ελλάδα, ο Ζ. Μπαρόζο είπε ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης, που έχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ιδίου προσωπικά καθώς και του αντιπροέδρου Ο. Ρεν.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Σχολιάζοντας το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής και αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνει για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος της Ομάδας Δράσης είναι να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας, τόνισε ο Ζ. Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα