Χαμάς και Τζιχάντ κρατούν πάνω από 130 ομήρους λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς και η Τζιχάντ κρατούν πάνω από 130 ομήρους, ανάμεσα στους οποίους και ανώτεροι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δήλωση του ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μετά την επίθεση  όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής το Ισραήλ ανέφερε ότι μεταξύ των ομήρων υπάρχουν μικρά παιδιά και αρνήθηκε τις αναφορές για διαπραγματεύσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου,

σε επικοινωνία του σήμερα, με τον Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν να παραμείνουν σε τακτική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες και συζήτησαν πώς θα πάρουν πίσω τους αιχμαλώτους που κρατάει η Χαμάς.

Μιλούσε με τα παιδιά της στο τηλέφωνο όταν τα απήγαγαν μαχητές της Χαμάς

Μια μητέρα από το Ισραήλ μιλούσε με τα παιδιά της στο τηλέφωνο όταν τα απήγαγαν μαχητές της Χαμάς.

«Ήταν φοβισμένα μέχρι θανάτου» λέει ξεσπώντας σε δάκρυα.

«Τους έλεγα να μείνουν ήσυχα και να κλειδώσουν την πόρτα στο δωμάτιο ασφαλείας αλλά δεν κλείδωνε» περιγράφει. «Άκουσα το μικρό μου να λέει «είμαι πολύ μικρός για να πάω εκεί»» λέει προκαλώντας ανατριχίλα.

Έκτοτε δεν ξέρει πού βρίσκονται τα παιδιά της. «Δεν ξέρω πού βρίσκονται, δεν ξέρω αν τα βασανίζουν, δεν ξέρω τίποτα» ξεσπά.

«Πήραν μωρά, μικρά παιδιά, ανθρώπους που δεν έκαναν τίποτα κακό. Ακόμα και ο πόλεμος έχει κανόνες» συγκλονίζει η Ισραηλινή μητέρα, περιγράφοντας σε λίγες λέξεις το τίμημα που πληρώνουν χιλιάδες άνθρωποι.

Heart-wrenching: An #Israeli mother’s voice breaks as she tells @CNN about her children being kidnapped by #Hamas terrorists. “I heard my youngest tell the terrorists: ‘I’m too young to go there.’”
Our hearts go out to her and to everyone impacted by this dark moment in… pic.twitter.com/JcRPkSSulX

— StandWithUs (@StandWithUs) October 8, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα