Χαβιάρι χωρίς να πεθαίνουν οι οξύρρυγχοι

Το αυθεντικό χαβιάρι προέρχεται από μόνο ένα είδος ψαριού, τον οξύρρυγχο. Τους ψαρεύουν από τα παγωμένα νερά της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας, τους σκοτώνουν και τους ανοίγουν για να πάρουν από τους θηλυκούς το πολύτιμο φορτίο, τα αυγά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής του χαβιαριού να είναι ιλιγγιώδης τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Όμως οι άνθρωποι της Μottra έφεραν την επανάσταση. Στις λίμνες που έχουν δημιουργήσει στη Λετονία- λίμνες από καθαρό αρτεσιανό νερό, το οποίο αντλούν από βάθος 150 μέτρων- εκτρέφουν κοπάδια οξυρρύγχων σε σταθερές θερμοκρασίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα