«Δεν μίλησα ποτέ για βουλευτή»

Στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου διαβίβασε άμεσα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την αναφορά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με την υπόθεση του «εκατομμυριούχου βουλευτή». Ο κ. Παπαϊωάννου, αφού μελετήσει την αναφορά, είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν συντρέχει ή όχι λόγος πειθαρχικού ελέγχου του προέδρου της Αρχής, ο οποίος είναι και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Δεν ανέφερα καν τη λέξη "βουλευτής". Πολύ περισσότερο
Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ούτε αργότερα ποτέ και σε κανέναν», επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος για πρώτη φορά άνοιξε τα χαρτιά του υπερασπιζόμενος πρωτίστως τη νομιμότητα όλων των ενεργειών του. Ο κ. Νικολούδης διευκρινίζει ακόμη ότι «από τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή και αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα δεν εντοπίστηκε εγκληματική δραστηριότητα που να εμπίπτει στη σχετική με το "ξέπλυμα χρήματος νομοθεσία". Στη μοναδική περίπτωση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ένας ή μία είχε μεταφέρει 1 εκατομμύριο στο εξωτερικό ο έλεγχος δεν έδειξε εγκληματική προέλευση των χρημάτων».Κατά την κρίση του, μάλιστα, «ελάχιστα ενδιαφέρει το αν η συναλλαγή έγινε τον Μάιο, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο». Και καταλήγει ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του «έντιμα, αμερόληπτα και απροκατάληπτα, αδιάφορα με το ποιον θίγει ή ποιον ωφελεί η εφαρμογή των νομίμων και άσχετα με το αν κάποιος με υβρίζει ή όχι».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Πληροφορίες που, όπως είπε, «θα μας φανούν χρήσιμες για την αποκάλυψη της αλήθειας» πήρε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον κ. Νικολούδη. «Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Θα ψάξουμε και θα αποκαλύψουμε την αλήθεια, γιατί δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή επιχειρείται η συγκάλυψη του πραγματικού δράστη που έβγαλε έξω το 1 εκατομμύριο και είναι προστατευόμενος του συστήματος ή υπάρχει σκευωρία», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Αρχής.Παράλληλα ο κ. Παπαϊωάννου διαβίβασε στον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το θέμα της αλλαγής του ελέγχου της περιουσιακής και οικονομικής κατάστασης των πολιτικών.Ο κ. Παπαϊωάννου απέρριψε τις σχετικές προτάσεις νόμου και τροπολογίες που πρότειναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και ανεξάρτητοι, καθώς και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ» και πως «το όλο θέμα, παρά την ισοπεδωτική και άδικη επίθεση κατά πολιτικών προσώπων, μέσα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αποτελεί κατά βάση έναυσμα ώστε να μην παραπεμφθεί στις καλένδες, αλλά να αντιμετωπιστεί τώρα το φαινόμενο της διαφθοράς μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής».
Keywords
Τυχαία Θέματα