ΔΝΤ: Προϋπόθεση η συναίνεση για την έκτη δόση

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού με την κυβέρνηση συμμαχίας και μόλις διασφαλιστεί η ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής, τότε θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της πέμπτης επιθεώρησης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντείβιντ Χόλεϊ σε δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των υπογραφών που απαιτούνται από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, ο κ. Χόλει σημείωσε ότι το ΔΝΤ

υποστηρίζει την Ευρώπη στην ανάγκη να υπάρξουν «εγγυήσεις» για την ύπαρξη ευρείας πολιτικής στήριξης στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου αλλά πρόσθεσε: «δεν θα περιγράψουμε ακριβώς ποια μορφή θα έχουν αυτές οι εγγυήσεις».

Ο κ. Χόλει πιέστηκε από έλληνες δημοσιογράφους να απαντήσει γιατί δεν αρκεί η στήριξη των δύο κομμάτων προς την κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Λ. Παπαδήμο αλλά αρνήθηκε να προσθέσει το παραμικρό.

«Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να δείξει την αφοσίωσή της στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Για το ζήτημα της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών (PSI) στο κούρεμα ανέφερε ότι η διαδικασία προχωρά με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και αρνήθηκε να διευκρινίσει αν υπάρχει και ποια είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διαδικασία.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ακόμη ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν «ένα βήμα για την επίτευξη μεγαλύτερης πολιτικής βεβαιότητας και σταθερότητας».

Πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση ενότητας δείχνει τώρα τη δέσμευση για την υλοποίηση της ανάπτυξης».

Παράλληλα είναι σημαντικό να κινηθούν οι ευρωπαϊκές Αρχές με ταχύτητα για την υλοποίηση των σχεδίων για τη λειτουργία ενός συνολικού πλαισίου για τη διαχείριση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα