Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League – Τι αποφασίστηκε στην πρώτη σύσκεψη

Η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του μεγάλου τελικού του UEFA Conference League στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στο σχεδιασμό

των μέτρων καθώς και με εκπροσώπους της UEFA. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στις Βρυξέλλες προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα διαδικαστικά της διοργάνωσης του τελικού.

Μέτρα όλη την εβδομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας που εκπονείται θα αφορά όλη την εβδομάδα από τη Δευτέρα, 27 μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Για την ώρα δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα τεθούν σε επιφυλακή ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τις υπηρεσίες της Αττικής θα ενισχύσουν αστυνομικοί από την περιφέρεια.

Στο επίκεντρο όπως είναι φυσικό βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και η μετακίνηση των οπαδών των δύο ομάδων, του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Τα εισιτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. της ΕΠΟ, της UEFA και των δύο ομάδων προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τη διάθεση των εισιτηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιταλική ομάδα αναμένει περίπου 4.000 οπαδούς της να μετακινηθούν από την Ιταλία στην Αθήνα.

Τις επόμενες ημέρες και αφού ξεκαθαρίσει η εικόνα για τον όγκο των οπαδών που θα έχει κάθε ομάδα θα ακολουθήσουν νέες συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την οργανωμένη και ασφαλή μετακίνηση των οπαδών στο γήπεδο την ημέρα του τελικού.

Μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθούν και συγκεκριμένες οδηγίες προς όσους εξασφαλίσουν εισιτήριο του αγώνα για το πώς θα μπορούν να μεταβούν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ζώνες ασφαλείας

Αυτό που είναι σχεδόν βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον δύο ημέρες πριν το τελικό περιμετρικά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας θα τεθούν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τα μέτρα θα κορυφωθούν την ημέρα του τελικού με τρεις ζώνες ασφαλείας όπου θα είναι δρακόντεια και κανείς δεν θα μπορεί να πλησιάσει αν δεν έχει εισιτήριο του αγώνα.

Η διεθνής συγκυρία

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. αφορά και μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με τη διεθνή συγκυρία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή αλλά και τις απειλές του ISIS για επιθέσεις κατά τη διάρκεια διεθνών αθλητικών οργανώσεων όπως είναι οι τελικοί της ΟΥΕΦΑ.

Για τον λόγο αυτό στον σχεδιασμό συμμετέχουν στελέχη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ υπάρχει στενή συνεργασία και με υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού και τη Europol.

Επίσης εκτός από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν και στις περιοχές με εμπορικό ενδιαφέρον και τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των δύο ομάδων καθώς και οι υπόλοιποι παράγοντες του αγώνα, στελέχη της UEFA και οι επίσημη προσκεκλημένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα