Δύο κρίσιμα 24ωρα για τη χώρα

Αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σε τρία κυρίως θέματα - τους μισθούς, τις επικουρικές συντάξεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -, στα οποία οι απόψεις διίστανται όχι μόνο με την τρόικα, αλλά και μεταξύ τους, όπως και στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αναμένεται να βρεθούν οι τρεις αρχηγοί στη νέα συνάντησή τους υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,

που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί απόψε ή αύριο.

Τα μέτρα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργότερα, εντός της ημέρας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων υπό την πίεση της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στη συνέχεια, στις 15.30 σήμερα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που θα εξετάσει τα θέματα της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI, αλλά και των εσωκομματικών εξελίξεων. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το PSI και το νέο μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα