Δύο παλιοί γνώριμοι

Aντιμέτωποι τέθηκαν πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Ζήσης Καραχάλιος, φορώντας τις φανέλες του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα, αντίστοιχα. Μονομάχησαν, αλλά όταν χρειάστηκε να τα πουν στον αγωνιστικό χώρο, φάνηκε μια καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο. Δεν με εκπλήσσει. Κι αυτό, διότι σε ακόμη πιο νεαρή ηλικία οι δύο ποδοσφαιριστές υπήρξαν συμπαίκτες. Πού; Στους μικρούς του Ολυμπιακού.

Εκανε θαυμαστή πορεία στον Ρέντη ο Ρέτσος, ενώ εκεί βρέθηκε και τη σεζόν 2014-15 ο Καραχάλιος, προτού αρχίσει τη διαδρομή του σε άλλες ομάδες.

Ενα μεγάλο ταλέντο

Aγουστίν Γιαΐ. Το όνομά του δεν είναι ακόμη και τόσο γνωστό στην Ευρώπη. Οι μεγάλες ιταλικές ομάδες όμως ήδη τον ξέρουν καλά. Το scouting τους δουλεύει άριστα. Ο εξτρέμ της Σαν Λορέντζο ήταν αρχηγός της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών και είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νεαρούς στη Νότια Αμερική.

Η Ιντερ έχει κάνει ήδη κίνηση για να αποκτήσει τον γεννημένο το 2004, ικανό να κινηθεί και ως μπακ και με αξία πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Κρατήστε το όνομά του. Σύντομα, όπως μπορώ  να αντιληφθώ, ενδέχεται να μιλάει όλη η ποδοσφαιρική ελίτ για αυτόν.

Κοστίζει πανάκριβα

Η Παρί Σεν Ζερμέν προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη καλοκαιρινή αγορά. Η παριζιάνικη ομάδα έχει ενδιαφερθεί για τον Ραφαέλ Λεάο. Ο 24χρονος επιθετικός της Μίλαν θεωρείται ως πιθανό plan B σε περίπτωση αποχώρησης του Εμπαπέ. Ενα από τα εμπόδια είναι η ρήτρα αποδέσμευσης του Πορτογάλου, η οποία ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ. Καλός είναι, αλλά για τόσα λεφτά εκτιμώ πως δεν είναι. Δεν είναι και ο Εμπαπέ…

Οταν ψάχνεις χρυσάφι

σε θολά νερά…

Δεν ήταν έκπληξη το διαζύγιο της Κηφισιάς με τον Ντέιβιντ Νίλσεν. Οι γνωρίζοντες την όλη κατάσταση είχαν αντιληφθεί πως ο δανός κόουτς δύσκολα θα μακροημέρευε στην Καισαριανή.

Δεν θα κρίνω το φινάλε της Κηφισιάς με τον προηγούμενο προπονητή, τον Αναστασίου. Αλλά το να επενδύεις στον άγνωστο Νίλσεν συνιστά ρίσκο. Το λαμβάνεις εν γνώσει σου. Και τώρα η Κηφισιά τρέχει παραπάνω…

Αντίστροφη μέτρηση;

Εως πριν από λίγο καιρό, δύο ποδοσφαιριστές από το Ιράν είχε η ΑΕΚ. Τον Μοχαμάντι και τον Χατζησαφί.

Ο δεύτερος, που συνεχίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκανε καλύτερη πορεία συγκριτικά με τον πρώτο που ναι μεν ήρθε από το βελγικό πρωτάθλημα έχοντας υψηλές παραστάσεις, αλλά ουδέποτε ενθουσίασε. Λίγους  μήνες προτού ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την Ενωση, μετακόμισε στην Αδανα Ντεμίρσπορ και στο πρωτάθλημα Τουρκίας.

Τι θα γίνει, άραγε, με τον Χατζησαφί; Δεν διαβάζω τη… σφαίρα, δεν αποκλείεται όμως να άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εποχή των Ιρανών. Η ΑΕΚ ποντάρει στον Πήλιο και έχει κατά νου απόκτηση κι άλλου ακραίου μπακ.

Λείπει το ελληνικό στοιχείο

Ο Ααρόν Ισεκά ήρθε με «όνειρα χίλια» στον ΟΦΗ και όλοι τρέφουν ελπίδες πως ο στράικερ θα δώσει λύση στο ζήτημα των γκολ. Με τους έλληνες ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν από την ομάδα τι θα συμβεί, αλήθεια;

Κάποτε ο ΟΦΗ είχε πολλούς Ελληνες στο ρόστερ του. Κοίταξα πόσοι αγωνίστηκαν με την ΑΕΚ και είδα μόνο τους Σωτηρίου (που είναι άλλωστε αναπληρωματικός γκολκίπερ) και Λαμπρόπουλο. Αμφότεροι… μεγάλα παιδιά. Ταλέντα στην Κρήτη δεν υπάρχουν;

Keywords
Τυχαία Θέματα