Ένας 84χρονος Βρετανός αγοράζει εδώ και 60 χρόνια μόνο αυτοκίνητα ιταλικής καταγωγής

Ένας 84χρονος Βρετανός φαίνεται να έχει λατρέψει τα ιταλικά αυτοκίνητα και μάλιστα, αυτό το δείχνει εμπράκτως εδώ και 60 χρόνια. Ο Ντέιβιντ Φράνκλιν είναι ο απόλυτος και πιο πιστός πελάτης της FIAT, μιας και έχει στην κατοχή του πάνω από 55 αυτοκίνητα της FIAT.

Φέτος, ο φανατικός οδηγός συμπληρώνει εξήντα χρόνια μετά την πρώτη του αγοράς, ενός FIAT, ενώ πρόσφατα, ο   84χρονος Βρετανός, απέκτησε πρόσφατα το 55ο του

μοντέλο της Ιταλικής μάρκας, ένα αμιγώς ηλεκτρικό 500. Μάλιστα, έχει υπολογίσει ότι έχουν περάσει σχεδόν  ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων της .

Το ταξίδι του με τα μοντέλα της FIAT ξεκινά το μακρινό 1963, όταν ο 25χρονος τότε Βρετανός θα αποκτούσε το πρώτο του αυτοκίνητο. Ήταν ένα κόκκινο 500D, με τον κινητήρα στο πίσω μέρος και τις χαρακτηριστικές πόρτες που άνοιγαν με αντίθετη φορά, αγορά για την οποία θα επένδυε 399 λίρες Αγγλίας, ποσό που αντιστοιχεί σε 5.800 λίρες σήμερα. Πριν λίγες ημέρες παρέλαβε ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 της έκδοσης (RED), κόκκινο, όπως και το πρώτο του FIAT.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε στη ζωή του η γνωριμία  με τη μετέπειτα σύζυγό του Μικέλα, που γεννημένη στο Μιλάνο, μετακόμισε στη Μ. Βρετανία το 1964 και επίσης έπιασε δουλειά στην αντιπροσωπεία της FIAT.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η FIAT δεν με απογοήτευσε ποτέ και εγώ της παρέμεινα πιστός». Μέχρι σήμερα υπολογίζει ότι πρέπει να έχει καλύψει περισσότερα από 600.000 μίλια (ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα) με τα FIAT που είχε στην κατοχή του. «Για σχεδόν 60 χρόνια και μέχρι την πανδημία του COVID με την Michela ταξιδεύαμε οδικώς τουλάχιστον μια ή και δύο φορές το χρόνο στην Ιταλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα