Επιχείρηση... γοητείας των αναποφάσιστων

Επιχείρηση επαναπατρισμού των αναποφάσιστων θέτει σε εφαρμογή το ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο, με τη συμμετοχή της άτυπης εκλογικής επιτροπής
κορυφαίων στελεχών, επιβεβαιώθηκε ότι στην παρούσα φάση ο πολιτικός λόγος του Κινήματος θα πρέπει να «αγγίξει» τις ευαίσθητες χορδές των ψηφοφόρων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.
«ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».Οπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του 2009 σε ποσοστό 35% παραμένουν σήμερα αναποφάσιστοι «και πρέπει σοβαρά να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς». Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων που αμφιταλαντεύονται, κυρίως ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι συγκροτούν περίπου το 15% του εκλογικού σώματος, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα και να αναδείξει και το πρώτο κόμμα των εκλογών.Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι τα λίγα εικοσιτετράωρα που απομένουν ως την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει έμφαση σε τρία σημεία:
- Να εξηγήσει απλά και καθαρά στους πολίτες τι μπορεί να προσδοκούν από το ΠΑΣΟΚ μεταδίδοντας αισιόδοξα μηνύματα. Για παράδειγμα, να επαναλαμβάνονται συνεχώς οι δεσμεύσεις του ίδιου του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι, αντιθέτως θα υπάρξει σταδιακή κατάργησή τους, και ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι καθώς δεν θα ληφθούν μέτρα στη λογική των οριζόντιων περικοπών.
- Να τεθεί καθαρά στους ψηφοφόρους το δίλημμα του τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα αν δεν υλοποιηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών και αν δεν προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Να εμπεδωθεί δηλαδή από τους πολίτες τι σημαίνει μια ψήφος η οποία αγνοεί τις συνέπειες της «επόμενης ημέρας».
-Να επαναλάβει η ηγεσία του κόμματος σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να θεωρείται από κανέναν δεδομένο μετά τις εκλογές για συμμετοχή σε συγκυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα τονίσει επίσης ότι δεν έχει κλείσει καμία προεκλογική συμφωνία με κανένα κόμμα, επομένως σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένο να σηκώσει μόνο του το βάρος και την ευθύνη της πορείας για την έξοδο από την κρίση.Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν αργότερα και οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, η οποία τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο, καθώς η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι για εμάς ούτε προνόμιο ούτε απόλαυση. Είναι εθνικό καθήκον, που μπορούμε να επιτελέσουμε μόνο αν διαμορφώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις, αν ο λαός το θέλει».
Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε χθεσινή του παρέμβαση δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινωθεί ήδη από το βράδυ της Κυριακής για να μην υπάρξει ανασφάλεια και ως εκ τούτου δεν πρέπει να είναι επιλογή του λαού να βρεθεί η χώρα για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς κυβέρνηση αναζητώντας πρωθυπουργό και υπουργούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα