Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 87-79: Ο κακός του «δαίμονας»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 87-79 και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» από απόψε την πρωτιά της κανονικής περιόδου της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία ωστόσο να τερματίσουν πρώτοι με νίκη απέναντι στην Μπασκόνια την τελευταία αγωνιστική.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι επιθετικά, με τους «ερυθρόλευκους» να σουτάρουν εξαιρετικά στην αρχή από το τρίποντο. Ο Γουόκαπ με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 7 (8-15), με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει

να έχει πολύ καλό ποσοστά από τα 6,75μ., μετρώντας 6/8 σε εκείνο το σημείο. Με νέο τρίποντο, ο Παπανικολάου έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στον Ολυμπιακό για το +11 (17-28) και στη συνέχεια από κοντά για το 19-30. Οι Σέρβοι ωστόσο αντέδρασαν και με ένα γρήγορο 7-0 κατέβασαν τη διαφορά στους 4 (26-30) στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε η πρώτη, με τον Αστέρα να συνεχίζει το σερί του φτάνοντας το επιμέρους στο 11-2. Οι Πειραιώτες διατήρησαν το προβάδισμα αλλά το ποσοστό στο τρίποντο έπεσε δραματικά και οι κακές αποφάσεις στην επίθεση, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φτάσουν και στην ισοφάριση, ενώ με δύο βολές του Χόλαντ οι Σέρβοι πήραν και προβάδισμα 4 πόντων (43-39). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε άμεση απάντηση, έτρεξε σερί 5-0 και τελικά έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 47-45.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε και πάλι επιθετικό πρόβλημα, έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου 5 λεπτά, με τον Αστέρα να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει στο +9 (63-54). Οι φιλοξενούμενοι με σερί 5-0 μείωσαν στους 4, με τον Καμπάτσο να διαμορφώνει το 65-59 της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο κι ενώ οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να επιστρέψουν, η ομάδα του Ιβάνοβιτς έβρισκε τον τρόπο να διατηρείται μπροστά. Με τον Καμπάτσο να μοιράζει ασίστ με κάθε τρόπο και τον Χόλαντ να βγαίνει μπροστά, οι Σέρβοι διατηρήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας και τελικά πήραν τη νίκη με 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79

Keywords
Τυχαία Θέματα