«Εθνική συνεννόηση για την Παιδεία»

Η κ. Διαμαντοπούλου υποδεχόμενη τον αναπληρωτή της, δήλώσε ότι με τη νέα κυβέρνηση ανοίγει και ένα νέο κεφάλαιο: «Στο υπουργείο Παιδείας θα έλεγα ότι έχει τον τίτλο: ‘’Ο νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα’’ με στόχο να έχουμε αποτελέσματα μέσα στη χρονιά», τόνισε.

Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κυρίου Αρβανιτόπουλου,

και χαρακτήρισε το χώρο της παιδείας "κατ’ εξοχήν χώρο που πρέπει να «συναντιόμαστε», χώρο εθνικού συμφέροντος.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος είναι ο ίδιος πανεπιστημιακός και αναλαμβάνει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ότι ο χώρος της Παιδείας είναι κατ’ εξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης και πρόσθεσε ότι ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, ήδη, εφαρμόζεται.

«Σε αυτό το πνεύμα με την υπουργό και την υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν μιας ευρύτερης εθνικής συνεννόησης», υπογράμμισε.

Στη νέα σύνθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η υφυπουργός κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της, προσθέτοντας εκτός από τις αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα θέματα της Ομογένειας και τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου μάλιστα προανήγγειλε και την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, στα πλαίσια της ίδιας συνεννόησης που επετεύχθη για τα ΑΕΙ: «Προσβλέπω σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό, ιδιαίτερα δε εκεί που ‘’παντρεύεται’’ η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τα σχολεία, δηλαδή στο σύστημα πρόσβασης, να έχουμε συναίνεση», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα