Φωτιά σε δασική έκταση στη Ροδόπη – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (6/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Αρδεία Ροδόπης. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκείμενου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αρδεία Ροδόπης. Επιχειρούν 35 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2023

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ από το δάσος της Νυμφαίας Ροδόπης πολλοί ανέφεραν, πως η φωτιά έμοιαζε με ένα τεράστιο μανιτάρι από καπνό.

Να σημειωθεί, πως στην περιοχή πνέουν και ισχυροί άνεμοι κατά περιόδους.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Κυριακή 6/8 υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4) σε:  Αττική και Κύθηρα, Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Αρκαδία, Αχαΐα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Επίσης, υπάρχει υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 3) σε αρκετές περιοχές.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για 06/08:

Keywords
Τυχαία Θέματα