Φόβους για νεκρούς Αμερικάνους εκφράζει ο Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να επαληθεύσει τις αναφορές ότι Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών και των αγνοουμένων μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ από τη Γάζα το Σάββατο.

«Έχουμε αναφορές ότι αρκετοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Εργαζόμαστε υπερωριακά για να το επαληθεύσουμε αυτό», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή State of the Union του CNN. «Υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους Αμερικανούς».

«Μαζική τρομοκρατική
επίθεση»

Ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε την επίθεση ως τη χειρότερη από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, «αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Εκείνος ήταν ένας πόλεμος που γινόταν από κράτος σε κράτος, από χώρα σε χώρα, από στρατό σε στρατό. Αυτή είναι μια μαζική τρομοκρατική επίθεση που πυροβολεί ισραηλινούς πολίτες στις πόλεις και τα σπίτια τους».

«Όπως είδαμε τόσο παραστατικά, σέρνουν κυριολεκτικά ανθρώπους στα σύνορα με τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός επιζώντα του Ολοκαυτώματος σε αναπηρικό καροτσάκι, γυναίκες και παιδιά. Μπορείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει αυτό σε όλο το Ισραήλ και ο κόσμος θα πρέπει να εξοργιστεί με αυτό που βλέπει», συνέχισε.

Ο Μπλίνκεν σημείωσε ακόμη την εκτεταμένη διπλωματία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Μπάιντεν τις τελευταίες 36 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των απευθείας τηλεφωνημάτων με Ισραηλινούς ομολόγους και περιφερειακούς εταίρους για να διασφαλιστεί ότι όλες οι χώρες χρησιμοποιούν «όποια επιρροή έχουν για να τραβήξουν τη Χαμάς πίσω και να διασφαλίσουν ότι δεν θα δούμε να ξεσπούν συγκρούσεις σε άλλες περιοχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα