Γαλλία: Συνεχίζονται οι ταραχές για τη δολοφονία του Ναέλ – Στους δρόμους 45.000 αστυνομικοί

Παρά την ανάπτυξη περίπου 45.000 αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής με τεθωρακισμένα οχήματα, ταραχές ξέσπασαν για τέταρτη συνεχή νύχτα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, με αφορμή τον θάνατο 17χρονου από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε προάστιο του Παρισιού (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Κλοπή τυφεκίων

Κτίρια και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 471 προσαγωγές.

Στη Μασσαλία, κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων και έκλεψαν

κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές. Ανδρας συνελήφθη με τυφέκιο που πιθανότατα είχε αρπάξει από συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Situation in Paris now pic.twitter.com/RYCxkcPUFc

— War Monitor (@WarMonitors) June 30, 2023

Η στιγμή μιας ισχυρής έκρηξης στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στην περιοχή.

#Police station burned in #Lyon, weapons store robbed in #Marseille#FranceRiots pic.twitter.com/XKDmPVQZcW

— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) July 1, 2023

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας. «Σκηνές λεηλασίας και βίας είναι απαράδεκτες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

A rioter loots a grocery store, stealing an enormous amount of toilet paper in France #France #Internationalleaks #FranceRiots #FranceProtest #Paris #Breaking pic.twitter.com/AVTqzkbACv

— The Notorious HbK (@The5HbK) June 30, 2023

Σε Λυών, Στρασβούργο και Γκρενόμπλ αναφέρθηκαν λεηλασίες καταστημάτων και συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς.

Νέα παρέμβαση Εμπαπέ

«Η βία δεν είναι λύση», είναι το μήνυμα που κοινοποίησε ο δημοφιλής γάλλος ποδοσφαιριστής Κιλιάν Εμπαπέ, εκ μέρους των συμπαικτών του στην εθνική ομάδα. Αναγνωρίζοντας την οργή για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ, απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

I believe releasing animals from the zoo in Paris may not have been a wise decision. #FranceRiots #Paris pic.twitter.com/fAOOUuBheG

— O. O. (@pichkimse) June 30, 2023

«Η ώρα της βίας πρέπει να τελειώσει και να δώσει τη θέση της στο πένθος, στον διάλογο και στην ανοικοδόμηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Rioters are trying to storm the Central Stock Exchange of Marseille, France. pic.twitter.com/rpGZXgaVKw

— pocalypsis pocalypseos

Keywords
Τυχαία Θέματα