Για να σκάσουν οι αντίπαλοι

Μια σπουδαία μορφή χάσαμε χθες – τον Γιώργο Γραμματικάκη, τον μεγάλο πανεπιστημιακό δάσκαλο, που έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβα και με ταπεινότητα έζησε ανάμεσά μας. Πολλοί και διάφοροι εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του Γραμματικάκη, αλλά εμένα με «κέντρισε» η δήλωση, διά αναρτήσεως στο Χ, το πρώην Twitter, του προέδρου Στέφανου. Τη μεταφέρω ως είχε, προκειμένου ο αναγνώστης τους, να διακρίνει τον πλούτο των λέξεων που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Κασσελάκης, και

παράλληλα τις τρομερές γνώσεις που διαθέτει σχετικά με τον εκλιπόντα. Ωσάν να ήταν φοιτητής του ή ακόμη και στενός συνεργάτης του:

«Δάσκαλος – με όλο το βάθος της λέξης –, πανεπιστημιακός, πρύτανης,

ευρωβουλευτής, στοχαστής.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης αφήνει σπουδαίο έργο και την πιο γλυκιά ανάμνηση

ανθρωπιάς στους φοιτητές του.

Το βιβλίο του «Η Κόμη της Βερενίκης» πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ. Να μπει σε

πάνω από 100.000 σπίτια ένα σύγγραμμα που μιλάει για τη δημιουργία του

σύμπαντος και τη «μεγάλη έκρηξη».

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, με

μία φράση του Τ. Σ. Ελιοτ: «Ετσι τελειώνει ο κόσμος: όχι με μία θεαματική έκρηξη

αλλά με έναν λυγμό«».

Τι προκύπτει από τη δήλωση; Οτι ο Κασσελάκης, έτσι για να σκάσουν μερικοί μερικοί, από τη ζήλια τους, γνωρίζει την «Κόμη της Βερενίκης», του Γραμματικάκη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρει και πόσες χιλιάδες αντίτυπα έχει πουλήσει – 100.000, το αναφέρει καθαρά!

Επίσης, έτσι πάλι για να σκάσουν οι αντίπαλοί του, γνωρίζει και το έργο του Τόμας Στερνς Ελιοτ, τόσο καλά δε, ώστε να ανασύρει μια εσχατολογική ρήση του ποιητή για το επέκεινα.

O… ghost writer του Στέφανου

Ημουν έτοιμος να αναφωνήσω «μπράβο Στέφανε», προσθέτοντας ένα «είσαι πολυμαθέστατος», αλλά μετά πρόσεξα κάτι, που ενδεχομένως έχει διαφύγει την προσοχή των περισσοτέρων. Οχι, δεν αναφέρομαι στα άψογα ελληνικά της δήλωσης (κι άλλη φορά έχω παρατηρήσει κάτι σχετικό), τόσο αντίθετα με την από στήθους εκφορά της ελληνικής γλώσσας, από τον πρόεδρο. Αλλο θέλω να επισημάνω. Η δήλωση έφτασε σε εμάς στις 12.56′ το μεσημέρι. Ητοι ώρα Αμερικής 5.56′ το πρωί. Για να τη γράψει ο πρόεδρος, δεν θα ήθελε και κανένα μισάωρο; Θα ήθελε. Διότι άντε να βρεις το τσιτάτο του Ελιοτ, να γκουγκλάρεις για να πληροφορηθείς το βιογραφικό του Γραμματικάκη, να μάθεις και τι διάολο ήταν αυτή η «Kόμη της Βερενίκης», μη σου πω και ποιος ήταν αυτός ο Γραμματικάκης – μισή ώρα στο νερό. Που σημαίνει ότι εκεί κατά τις 5 το πρωί (ώρα Αμερικής), κάποιος από την Αθήνα, σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον πρόεδρο να τον πληροφορήσει για το θλιβερό νέο. Αγουροξυπνημένος ο πρόεδρος πετάχτηκε από το κρεβάτι, άφησε σύντροφο και σκύλο, πήγε στο γραφείο του, και είπε «κάθομαι να γράψω δήλωση να την αναρτήσω στο Χ».

Γελοία δεν ακούγονται όλα αυτά; Θα συμφωνήσω, γελοία όντως. Προφανέστατα τους λογαριασμούς του στα social media τους χειρίζεται κάποιος από την Αθήνα. Αυτός ο κάποιος έγραψε τη δήλωση, την ανάρτησε στο Διαδίκτυο, και ο πρόεδρος Στέφανος, πολύ πιθανόν να μην το μάθει και ποτέ ότι έκανε μια δήλωση για τον Γραμματικάκη. Ομως, αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα (εδώ θέλω να καταλήξω) ότι τις περιβόητες αγριεμένες αναρτήσεις του, στο πρώην Twitter, κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, άλλος τις έγραψε και τις ανάρτησε για λογαριασμό του. Το ποιος είναι αυτός, φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα το μάθουμε. Δεν μπορεί…

(Αλλά, τέτοια κοροϊδία μέσα στα μούτρα μας, καιρό είχαμε να τη φάμε).

Εκτός πραγματικότητας

Το ίδιο το κόμμα τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Χθεσινή ανακοίνωση-διαρροή προς τον Τύπο, ανέφερε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει «εμφύλιος»»!! Εσκασαν από τα γέλια ακόμη και τα πλακάκια της Πλατείας Κουμουνδούρου με την αναφορά, αλλά το πράγμα δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Αν έμενε εκεί, θα έλεγες κομμάτια να γίνει. Γιατί η συνέχεια… έθεσε σε κίνδυνο και τις γύρω πολυκατοικίες που συνταράχτηκαν, πληροφορούμενες και αυτές, ότι κάτι… «συστημικοί πυλώνες», που τεχνηέντως δεν κατονομάζονται (τον κατονόμασες; Φέρε και αποδείξεις, αλλιώς την έφαγες και τη μήνυση και την αγωγή) «λειτουργούν (προσέξτε παρακαλώ) ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της Αριστεράς και τη νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα»!!!!!!

Δεν φείδομαι θαυμαστικών, διότι σε αυτή την τόσο δα μικρή παράγραφο κρύβεται όλο το… μεγαλείο ψυχής του καθημαγμένου κόμματος: επανακάμπτει η Αριστερά!.. Μάλιστα, «επανακάμπτει». Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό στους απογοητευμένους οπαδούς, σίγουρα όμως σε εμάς τους υπόλοιπους λέει. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν πλέον χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Οχι τίποτε άλλο, αλλά με κάτι τέτοια κάνουν ευκολότερη και τη ζωή του… Μάρκου Σεφερλή!

Για δες ποιος μιλάει

Ο Νίκος «13-0 από τα αποδυτήρια» Παππάς πάλι, εκ των στυλοβατών της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε χθες τον λόγο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση αιτήματος άρσης ασυλίας κατά του γνωστού Πολάκη, έπειτα από μήνυση του βουλευτή Μαντά της ΝΔ, και κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι «μίλησε για τα πάντα εκτός από την ουσία της υπόθεσής του». Ποια είναι η «ουσία» της υπόθεσης του βουλευτή Μαντά; Οτι κατά τον «κατήγορό» του Πολάκη, διαθέτει ή διέθετε μια offshore εταιρεία. Για να το δούμε αυτό πάλι από την αρχή: ο Παππάς κατηγορεί έναν βουλευτή του αντίπαλου κόμματος ότι δεν μίλησε για την κατηγορία περί offshore που του έχει απευθύνει ο Πολάκης!

Μιλάει δηλαδή ο Νίκος ο Παππάς! Και κουνάει και το δάχτυλο. Κατηγορεί άλλον, γιατί δεν δίνει εξηγήσεις για offshore εταιρεία στο εξωτερικό. Ο Νίκος ο Παππάς που δεν μας έχει μιλήσει ποτέ (ΠΟΤΕ όμως!), για τα σούρτα-φέρτα με τη Βενεζουέλα, και τη στενή σχέση του με τον μετρ στις offshore κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Μάλιστα. Το είδαμε και αυτό…

Το σκοτεινό Διαδίκτυο του ΣΥΡΙΖΑ

Από την ίδια συζήτηση χθες στη Βουλή, δεν μπορώ να μην αναδείξω την αποφασιστικότητα του ΠΑΣΟΚ, να ριχτεί άπλετο φως στο δυσώδες σκοτεινό Διαδίκτυο, και ειδικότερα στο ψηφιακό παρακράτος, που χρησιμοποιούν κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως η ΝΔ για τη δολοφονία χαρακτήρων, τις απειλές, τους εκβιασμούς, την κατασυκοφάντηση των αντιπάλων, την τοξικότητα και τη χυδαιότητα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Δημήτρης Μάντζος επισήμανε όσα και εγώ ανέφερα χθες, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη, έκανε λόγο «για τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνουν την τοξικότητα και τη διχόνοια» και άφησε να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει δράση, ώστε το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή, και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Νίκος Φίλης έδωσε μια νέα διάσταση στο όλο θέμα χθες, δηλώνοντας ότι ο Κασσελάκης στηρίχτηκε  από αυτό το «σκοτεινό» διαδικτυακό παρακράτος και μάλιστα τον κατηγόρησε ότι μετήλθε μεθόδους του Τραμπ.

Το ευχάριστο σε όλο αυτό το δυσώδες θέμα, είναι ότι μάλλον σπάει το (κακό) σπυρί. Για να δούμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα