Γιατί ο Σπανούλης θα «λάμψει» και σαν προπονητής…

Το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ άνηκε αποκλειστικά στον Βασίλη Σπανούλη. Ο θρύλος του Ολυμπιακού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, επέστρεψε για πρώτη φορά στο δεύτερο σπίτι του μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας καριέρας του, όμως αυτή τη φορά ως αντίπαλος προπονητής.

Ο «Kill Bill» από το καλοκαίρι κάθεται στον πάγκο του Περιστερίου και στην επιστροφή του στο ΣΕΦ

με κουστούμι, γνώρισε καθολική αποθέωση από 8.000 οπαδούς της ομάδας που μεγαλούργησε για 11 χρόνια και κατέκτησε τα πάντα.

Η χθεσινή βραδιά ήταν συγκινησιακά φορτισμένη στο φαληρικό γήπεδο, που «αγκάλιασε» όπως είναι λογικό τον «αντίπαλο» Σπανούλη. Το τελικό σκορ και η νίκη του Ολυμπιακού έχει ελάχιστη σημασία, ειδικά από τη στιγμή που οι δυο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και διαφορετικούς στόχους.

Παρόλα αυτά, εκτός από το κομμάτι της επιστροφής του Σπανούλη στο ΣΕΦ, ο «Kill Bill» έδειξε και δείχνει καθημερινά πως έχει όλα τα φόντα και να λάμψει και σαν προπονητής. Τα λόγια όλων όσων τον γνωρίζουν, αλλά και του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον Σπανούλη είναι χαρακτηριστικά, σχετικά με τη σπουδαία καριέρα που έχει μπροστά του και από την άκρη του πάγκου.

Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι δεν υπάρχει καλύτερο περιβάλλον για έναν νέο τεχνικό από το Περιστέρι και τον τρόπο που δουλεύει και «χειροκρότησε» την απόφαση του Σπανούλη να ξεκινήσει από την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Συνεσταλμένος, με μπασκετικές αρχές και φιλοσοφία

Ο Σπανούλης είναι ένας σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας παίκτης που έχει γράψει ιστορία και που θα μνημονεύεται για δεκαετίες. Έχει πετύχει τα πάντα σαν παίκτης, έχει τον σεβασμό όλων και η τεράστια καριέρα του έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και για εκείνη που ξεκινάει αν προπονητής.

Ο ίδιος προσπαθεί να κρατάει χαμηλά τους τόνους και είναι λογικό, όμως τα λόγια και για τον κόουτς Σπανούλη είναι κολακευτικά τόσο από τους συνεργάτες του, όσο και από τους αντιπάλους. Η δουλειά που κάνει στο Περιστέρι βγαίνει σιγά σιγά στο παρκέ, ενώ πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται να «δουλεύει» πολύ και το εξωαγωνιστικό.

Το γεγονός εξάλλου ότι ήταν σε αποδυτήρια για πάνω από 20 χρόνια τον βοηθάει, όπως και το πολύ υψηλό μπασκετικό iq που διαθέτει… Στην ομάδα των δυτικών προαστίων παίζει το δικό του παιχνίδι, ενώ έχει μπασκετικές αρχές και έχει καταφέρει να «μαζέψει» πράγματα από όλους τους σπουδαίους προπονητές που συνεργάστηκε.

Ιδανικό περιβάλλον, τελειομανής και… δουλευταράς

Παρά το γεγονός ότι το Περιστέρι είναι η πρώτη του δουλειά είναι συνειδητοποιημένος προπονητής (φαίνεται και στις δηλώσεις του), ξέρει να χειρίζεται τους παίκτες του (σημαντικό ότι ήταν παίκτης και αυτός και μάλιστα με εγωισμό και πνεύμα νικητή), ενώ το πιο σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα του και αυτό που δείχνει πως θα πετύχει είναι ότι είναι τελειομανής και δουλευταράς.

Το μεγάλο του προσόν είναι η σκληρή δουλειά, αφού αυτή είναι που τον έφερε στο κορυφαίο επίπεδο και στο να θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Όλα τα παραπάνω μαζί με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και το ότι είναι χαμηλών τόνων και δεν μιλάει με λόγια αλλά με πράξεις δείχνουν ότι μπορεί να κάνει καριέρα ανάλογη ή και καλύτερη από αυτή που είχε σαν παίκτης. Αν και από μόνος του έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά με όσα έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σπανούλης έχει αναμφίβολα πολύ δρόμο σαν προπονητής, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει ότι θα γράψει τη δική του ιστορία και από άλλο πόστο στο μπάσκετ. Και το σημαντικότερο για εκείνον είναι ότι όλοι συνεργάστηκαν μαζί του τα προηγούμενα χρόνια το πιστεύουν αυτό…

Τα highlights από το ματς με τον Ολυμπιακό

Keywords
Τυχαία Θέματα