Γυναίκες και νέοι στις λίστες του ΚΚΕ

Γνωστά στελέχη του κόμματος, συνδικαλιστές που διακρίθηκαν για τους αγώνες τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στα Μνημόνια, προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και εργάτες, αγρότες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι και φοιτητές θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Εντύπωση προκαλεί ότι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως
ο Αντώνης Σκυλλάκος, ο Γιάννης Πρωτούλης και η Βέρα Νικολαΐδου, τοποθετήθηκαν σε μη εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκλογή νέων στελεχών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μάλιστα ο κ. Σκυλλάκος, ο οποίος είναι επί 23 χρόνια βουλευτής, δήλωσε ότι αποχωρεί από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και θα βοηθήσει το κόμμα από όποια άλλη θέση του ζητηθεί. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα είναι υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης και στη Β' Αθήνας. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο νυν βουλευτής Θανάσης Παφίλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, από τους 242 υποψηφίους οι 212 μετέχουν για πρώτη φορά σε εκλογές, ενώ μεγάλη σημασία δόθηκε στην ποσόστωση των γυναικών (φθάνουν στις 150) και στους νέους σε ηλικία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά του κόμματος, το 35,3% των υποψηφίων είναι μεταξύ 25-39 ετών, το 26,3% μεταξύ 40-49, και το 31,6% ανήκει στους πενηντάρηδες (50-50 ετών). Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο έγκριτος καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης, ενώ ακολουθούν ο γραμματέας της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης, η τραπεζοϋπάλληλος και στέλεχος του ΠΑΜΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στο Επικρατείας είναι ακόμη το μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και του Τμήματος Ιστορίας Μάκης Μαΐλης, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Νίκος Μπογιόπουλος, ο μηχανικός-μηχανολόγος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Στην Α' περιφέρεια της Αθήνας κατεβαίνει και πάλι η δημοσιογράφος και νυν βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, ο συνδικαλιστής Γιώργος Μαυρίκος, ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης. Ο Σπύρος Χαλβατζής κατεβαίνει στη Β' Αθήνας και η ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου στη Β' Θεσσαλονίκης. Ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών ΠΕΜΕΝ που πρωτοστάτησε στους αποκλεισμούς του λιμανιού του Πειραιά, κατεβαίνει υποψήφιος στην Α' Πειραιά, ενώ στη Β' Πειραιά η επικεφαλής του τμήματος αγροτικής πολιτικής και βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα