Η πιο ακριβή καραμπόλα

Ουδείς τραυματίστηκε, όμως ο αυτοκινητόδρομος στη νότια νομαρχία Γιαμαγκούτσι παρέμεινε κλειστός επί έξι ώρες μετά το ατύχημα.
Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η συνολική αξία των κατεστραμμένων οχημάτων είναι τουλάχιστον 300 εκατ. γεν (σχεδόν 3 εκατ. ευρώ). Τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα οδηγούσε μια ομάδα από 14 λάτρεις του αυτοκινήτου, ηλικίας από 37 ως 60 ετών, τους οποίους η Αστυνομία περιέγραψε ως «ομάδα από ναρκίσσους». Προορισμός τους ήταν η Χιροσίμα, 120 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο του ατυχήματος, όπου θα συμμετείχαν
σε μια παρουσίαση σούπερ αυτοκινήτων.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι το ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε την Κυριακή, συνέβη όταν ο 60χρονος οδηγός μιας από τις Ferrari προσπάθησε να αλλάξει λωρίδα και χτύπησε στο κεντρικό διάζωμα του αυτοκινητοδρόμου, το οδόστρωμα του οποίου ήταν βρεγμένο. «Μια ομάδα αυτοκινήτων πήγαινε με 140-160 χλμ./ώρα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Ενα έχασε τον έλεγχο και κατέληξαν όλα σε αυτό το χάλι». Το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινητοδρόμου είναι 80 χλμ./ώρα. Λέσχες με σκοπό την επίδειξη και τις κούρσες σπορ αυτοκινήτων σε δημόσιους δρόμους υπάρχουν πολλές στην Ιαπωνία, με κοινό χαρακτηριστικό τη σχετικά μεγάλη ηλικία των μελών τους. Τα συντρίμμια απλώνονταν σε μήκος 400 μ. του αυτοκινητοδρόμου. Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την καραμπόλα, ενώ μερικά από τα αυτοκίνητα δεν επιδέχονται επισκευή. «Ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο», σχολίασε ο αστυνομικός Εϊτσίρο Καμιτάνι. «Οι Ferrari σπανίως ταξιδεύουν τόσο πολλές μαζί».

Ο 60χρονος οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα, ένας επιχειρηματίας από τη Φουκουόκα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών μηνών ή το σχετικά χαμηλό, σε σύγκριση με την αξία των αυτοκινήτων, πρόστιμο των 100.000 γεν (955 ευρώ). Ακόμη και μια μεταχειρισμένη Ferrari κοστίζει στην Ιαπωνία τουλάχιστον 75.000 ευρώ. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν, μεταξύ άλλων, μια Ferrari F360, που τιμάται στην Ιαπωνία 170.000 ευρώ, και μια Ferrari F430 Scuderia, η οποία έχει ανώτατη ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα