Η πρόκριση και ο Κωστούλας

Ωρα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό στο top 24 του Youth League της UEFA. Η ομάδα U-19 του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου υποδέχεται το απόγευμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Καμπάλα (17:00) με μαξιλαράκι ασφαλείας την 3-0 νίκη της στο πρώτο παιχνίδι. Αν λοιπόν όλα κυλήσουν ομαλά; Οι πρωταθλητές Ελλάδας,

που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν τους αντίστοιχους της Ιταλίας (Λέτσε) θα έχουν μια θέση στην κλήρωση της 19ης του Δεκέμβρη για τα playoffs μιας διοργάνωσης που δεν είναι τίποτα λιγότερο από το Champions League του μέλλοντος. Απαραίτητη σημείωση για το σημερινό;

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χαράλαμπο Κωστούλα που με τρία γκολ και δύο ασίστ –τα πέντε από τα εννέα γκολ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση– είναι ως εδώ κάτι σαν μπάντα που παίζει τα… πάντα. Είναι τραυματίας ο 16χρονος φορ (θλάση). Θα εκπροσωπήσει όμως την οικογένεια ο αδελφός του Κώστας, που με τη σειρά του αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή…

Πίσω από την απόφαση για το προολυμπιακό

Δύο στοιχεία φαίνεται πως έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας στην κούρσα για την ανάληψη της διοργάνωσης ενός από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά της FIBA. Ο ένας ήταν η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, την οποία περιέλαβε στον φάκελό της η ΕΟΚ. Ο άλλος ήταν το γεγονός ότι οι δύο βασικές ανταγωνίστριες της Ελλάδας για το συγκεκριμένο τουρνουά, η Ιταλία και η Λιθουανία, διοργάνωσαν πρόσφατα προολυμπιακά. Οι Ιταλοί το 2016 στο Τορίνο (όπου η Εθνική μας έχασε από τους Κροάτες και αποκλείστηκε) και οι Λιθουανοί το 2021 στο Κάουνας.

«Εφυγε» ο Αντώνης Παραγιός

Μία ακόμη σημαντική απώλεια μετράει από χθες η οικογένεια της ΑΕΚ, αφού έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Παραγιός, ο οποίος ήταν ο γηραιότερος από τους πρώην ποδοσφαιριστές της Ενωσης. Μάλιστα, ήταν και ένας από τους παλαίμαχους που τιμήθηκαν στα εγκαίνια της «Opap Arena» στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Παραγιός είχε γεννηθεί το 1929 στην Κάρπαθο και εντάχθηκε στην ΑΕΚ το 1948, προερχόμενος από τον Ποσειδώνα Γλυφάδας. Αγωνίστηκε ως αμυντικός για σχεδόν μία δεκαετία, συμμετέχοντας σε τρεις κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας με την κιτρινόμαυρη φανέλα (1949, 1950, 1956), ενώ είχε δύο συμμετοχές στην Εθνική. Η κηδεία του Αντώνη Παραγιού θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Ο Πετρούσεφ και ο Λεσόρ

Ερχόμενος στην Ελλάδα ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά σε ντέρμπι Αιωνίων τον Ματίας Λεσόρ, με τον οποίον έχει προηγούμενα από τον περασμένο Μάρτιο. Στο τέλος ενός ντέρμπι Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρα κι αφού είχε προηγηθεί ένα δυνατό φάουλ του Σέρβου στον Γάλλο, ο τελευταίος πλησίασε τον πρώτο και πρόλαβε να του ρίξει μια μπουνιά πριν προλάβουν να τον απομακρύνουν οι υπόλοιποι. Το επεισόδιο δεν έληξε εκεί, αφού ο Πετρούσεφ πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση για βιαιοπραγία σε βάρος του Λεσόρ, που την επόμενη μέρα ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο από την Παρτιζάν.

Η ερμηνεία ενός «όχι»

«Δεν πάει πουθενά ο Ιωαννίδης, είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού». Αυτό ανέφερε, όπως έγραψαν και χθες τα «ΝΕΑ», ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ για τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος ψηφίστηκε ο καλύτερος Ελληνας της περασμένης σεζόν. Και δείχνει όλη τη λογική που επικρατεί στους Πράσινους αυτή τη στιγμή γύρω από τον Ιωαννίδη και το μέλλον του, ενόσω συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στη Γερμανία για πρόταση προς εκείνον. Στο Τριφύλλι το λένε και το εννοούν: τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι δεν υπάρχει καμία τιμή πώλησης για τον Ιωαννίδη. Και δεν θέλουν να μπουν καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είναι κάτι που έχουν μεταφέρει και στον ατζέντη του παίκτη. Από το καλοκαίρι και μετά, όπως τουλάχιστον επιμένουν στο Κορωπί, το συζητάμε ξανά…

Η… εξαγωγή προπονητών!

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στο πόλο όσο και στο μπάσκετ οι έλληνες προπονητές είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό. Ενας από αυτούς, ο Βαγγέλης Πάτερος συγκεκριμένα, έγραψε ιστορία οδηγώντας την Ιζμίρ Μπουγιουκσεχίρ στην κατάκτηση τoυ Challenger Cup γυναικών στο πόλο. Οπως μου είπε συνεργάτης μου που ασχολείται με τα της πισίνας, η Ιζμίρ επικράτησε με 10-9 του Ερυθρού Αστέρα στον μεγάλο τελικό του Final-6, που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ και κατέκτησε το τρόπαιο. Εγινε έτσι ο πρώτος τουρκικός σύλλογος που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο και μάλιστα στην πρώτη παρουσία της ομάδας της Σμύρνης σε τελικό.

Γιακουμάκης μέσα, Μέσι έξω!

Ναι μεν ο Μέσι είναι το πλέον ηχηρό όνομα στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, σε κάποιες κατηγορίες όμως τον ξεπερνά ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ας μην είμαστε υπερβολικοί, δεν είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής ο έλληνας κυνηγός, αλλά κερδίζει στις ψηφοφορίες. Πριν από λίγες εβδομάδες ήταν Νο 1 στους πρωτοεμφανιζόμενους στο MLS και τώρα μπήκε στην καλύτερη εντεκάδα του πρωταθλήματος. Εκεί που δεν βρέθηκε ο αργεντινός σούπερ σταρ.

Ο Μανδάς και η ζωή στη Ρώμη

Για τη μεταγραφή του στη Λάτσιο, τη ζωή στην Ιταλία, αλλά και για το δέσιμο που έχει με τον ΟΦΗ μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Χρήστος Μανδάς ο οποίος αποκάλυψε ότι πήγε με μία βαλίτσα στη Ρώμη καθώς πίστευε ότι θα γυρίσει πίσω. «Ηξερα ότι πηγαίνω στη Λάτσιο με μία βαλίτσα, το ίδιο και όσοι ήταν μαζί μου. Πήγαμε απόγευμα και την επόμενη ημέρα έπρεπε να γυρίσω, να προλάβω την προπόνηση του ΟΦΗ και να παίξω με τον ΠΑΟΚ. Ολοι είχαμε πάει με μία βαλίτσα», τόνισε ο νεαρός τερματοφύλακας που χαρακτήρισε δεύτερη οικογένειά του τον ΟΦΗ. Οσο για τη Ρώμη, παραδέχθηκε πως δεν έχει προλάβει να τη γνωρίσει καλά ακόμη λόγω των υποχρεώσεων που έχει με την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα