Ιερείς, ξυλοκόποι, πορνοστάρ και παλαιστές

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της καριέρας τους αφοσιώνονται στην προπονητική ή στη δημοσιογραφία ως σχολιαστές. Κάποιοι άλλοι έκαναν επαγγέλματα που προκάλεσαν σοκ σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, ο Κολομβιανός Τίνο Ασπρίγια ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της δεκαετίας του ’90 σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι αφοσιωμένος στην πώληση προφυλακτικών με μια μάρκα που δημιούργησε ο ίδιος, το Condones el Tino.

Ο Τζόναθαν ντε Φάλκο ήταν ποδοσφαιριστής που έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός σε διάφορες βελγικές ομάδες όπως η φημισμένη Μαλόν. Αποσύρθηκε για να συνεχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός πορνό σε ταινίες για ομοφυλόφιλους. Ο Βέλγος άφησε τα πάντα για να ακολουθήσει μια νέα ζωή.

Το ίδιο έκανε και ο Φιλ Μάλριν. Ηταν ένας ποδοσφαιριστής που έκανε πολλά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν διεθνής με τη Βόρεια Ιρλανδία. Σε ηλικία 31 ετών άφησε το ποδόσφαιρο για να χειροτονηθεί καθολικός ιερέας.

Ο Σάντρο Γκουσμάν ήταν τερματοφύλακας των διάσημων Μπόκα Τζούνιορς και Βέλες Σάρσφιλντ. Αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή του ως περιπτεράς και τραγουδιστής. Ο Φάμπιο Ματσελάρι έκανε καριέρα ως στόπερ με την Ιντερ. Τώρα; «Είμαι φούρναρης και ξυλοκόπος. Δεν μπορώ να καθίσω ήσυχος: αν δεν είμαι στο αρτοποιείο, είμαι στο τρακτέρ στα βουνά και κόβω ξύλα». Για μπάλα ούτε λόγος.

Από τα δοκάρια, στα ρινγκ

Ο Ντέιβιντ Χίλιερ ήταν σημαντικός για την Αρσεναλ και θεωρείται ένας από τους θρύλους του αγγλικού συλλόγου. Σπουδαίος μέσος, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισε να συνεχίσει ως πυροσβέστης για να σώζει ζωές και περιουσίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Τιμ Βίζε έγινε διάσημος ως τερματοφύλακας. Ο Γερμανός ήταν σε ομάδες όπως η Βέρντερ και η Χόφενχαϊμ. Επαιξε με την Εθνική Γερμανίας, ήταν στην αποστολή σε Μουντιάλ και Euro, κατέκτησε Κύπελλο και Λιγκ Καπ Γερμανίας.

Μερικοί μπορεί να τον θυμούνται κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Βρέμης στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αποφάσισε να αποσυρθεί και να γίνει παλαιστής. Τώρα στα 42 του είναι επαγγελματίας στο WWE. Οπως το δει κανείς…

Keywords
Τυχαία Θέματα