ΗΠΑ: Αποφυλακίζονται οι «δίδυμοι Τζέμινι» της φαμίλιας Γκαμπίνο – Δολοφόνησαν και τεμάχισαν 11 ανθρώπους

Ακόμα ένας εκτελεστής της εγκληματικής οργάνωσης Γκαμπίνο, της ιταλοαμερικανικής μαφιόζικης φαμίλιας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, ετοιμάζεται να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως αναφέρει η New Tork Post, ο αρχιεκτελεστής της οικογένειας Γκαμπίνο, Τζόζεφ (Τζόι) Τέστα θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος μετά από 35 χρόνια στη φυλακή, παρά την ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο του σε 11 δολοφονίες.

Η αποφυλάκιση του 69χρονου Τέστα έρχεται να προστεθεί σε αυτή του 68χρονου

Άντονι Σέντερ που έγινε γνωστή λίγους μήνες νωρίτερα.

Οι Τέστα και Σέντερ ήταν μέλη μιας μαφιόζικης συμμορίας που δρούσε υπό τις οδηγίες του Ρόι ΝτεΜέο, ενός ανθρώπου του Γκαμπίνο. Η συμμορία είχε έδρα στο Gemini Lounge στη διεύθυνση 4021 Flatlands Avenue στο Flatlands του Μπρούκλιν, το οποίο χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο για κλοπές αυτοκινήτων, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα και ένα μέρος στο οποίο διαπράχθηκαν πολλές από τις δολοφονίες τους κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Τόσο ο Τέστα όσο και Σέντερ αποφυλακίστηκαν με αναστολή αφού εξέτισαν ένα μέρος των ποινών ισόβιας κάθειρξης συν 20 έτη που τους επιβλήθηκαν το 1989 για συμμετοχή σε τουλάχιστον 11 δολοφονίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη William Crooks (@partners_n_crime_podcast)

«Ο Τζόι αντιμετώπιζε σοβαρά ιατρικά προβλήματα εδώ και χρόνια και τα πήγε καλά στη φυλακή», δήλωσε στη New York Post η δικηγόρος του Τέστα, Λίντα Σέφιλντ.

«Αυτά είναι πράγματα που παίζουν ρόλο στον καθορισμό της ημερομηνίας αποφυλάκισης», προσέθεσε.

Οι «δίδυμοι Τζέμινι»

Οι ομοσπονδιακές και δικαστικές Αρχές αποδίδουν τουλάχιστον 75 θανάτους και εξαφανίσεις στη συμμορία του ΝτεΜέο, ενώ ανεξάρτητοι ερευνητές ανεβάζουν τον φρικτό απολογισμό σε περισσότερους από 200.

Οι Τέστα και Σέντερ αχώριστοι και φιλαράκια από την παιδική τους ηλικία, περνούσαν τόσο πολύ χρόνο στο στέκι του αφεντικού τους, ώστε τους είχαν δώσει το ψευδώνυμο «Δίδυμοι Τζέμινι».

«Ήταν ένα συνηθισμένο μέρος για τους εργάτες», θυμήθηκε ένας πρώην θαμώνας του Gemini Lounge για το μπαρ. «Δεν ήξερες ότι κυκλοφορούσε ένας μανιακός δολοφόνος», συμπλήρωσε.

«Το Gemini Lounge όλοι ήξεραν ότι ήταν ένα σπίτι του τρόμου, αν πήγαινες εκεί μέσα, μπορεί να μην έβγαινες», θυμάται ο Κέρτις Σλίβα, ιδρυτής των Guardian Angels, ο οποίος μεγάλωσε παίζοντας stickball με τον Σέντερ στο Κανάρσι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jake

Keywords
Τυχαία Θέματα