Ιράν: Εκρήξεις λίγο πριν από την τελετή μνήμης για τον Κασέμ Σουλεϊμανί – Αναφορές για 50 νεκρούς

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν την Τετάρτη ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στην επέτειο του θανάτου του.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε μια πρώτη και στη συνέχεια μια δεύτερη έκρηξη στο νεκροταφείο στη νότια πόλη Κερμάν κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης που πραγματοποιήθηκε για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή του IRGC (Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης) το 2020, σε επίθεση με drone των ΗΠΑ

στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Tasnim, που συνδέεται με το IRGC, επικαλείται τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης, ο οποίος είπε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο το Ιράν.

Iranian state media says two explosions have struck a procession marking the anniversary of General Qassem Soleimani’s assassination.

The blasts reportedly happened near the slain commander’s gravesite in the city of Kerman. pic.twitter.com/KbgkrewSf8

Al Jazeera English (@AJEnglish) January 3, 2024

#BREAKING At least 20 Iranian people have been killed and several others injured after two explosions hit areas close to the cemetery where former IRGC-QF Chief Qassem Soleimani is buried, Iran’s state TV reported.

A provincial security official says it’s not yet clear if it was… https://t.co/HNRX88YZ6C pic.twitter.com/A6MiSTvMAn

Iran International English (@IranIntl_En) January 3, 2024

Just in: Explosion near the cemetery of #Iran‘s top commander Qassem #Soleimani. pic.twitter.com/DD1EP3J4jj

— Terror Alarm (@Terror_Alarm) January 3, 2024

Έκρηξη από γκαζάκια

Το ημιεπίσημο Nournews ανέφερε ότι «πολλά γκαζάκια εξερράγησαν στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση».

Το πρακτορείο ειδήσεων SNN ​​ανέφερε ότι ασθενοφόρα κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο.

Οι συνθήκες είναι προς το παρόν ασαφείς, αν και υπάρχουν κάποια μη επαληθευμένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ένα σύννεφο καπνού ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα