Ηρωας για μια βραδιά

Αρκετοί ένιωσαν έκπληξη με την αγωνιστική ταυτότητα που κατέθεσε στο παρκέ ο Βασίλης Τολιόπουλος στο πρόσφατο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο γκαρντ που Αρη πρόσθεσε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του αυτή την περίοδο. Αν, μάλιστα, κάποιος παρακολουθούσε στενά την πορεία του Τολιόπουλου με τη φανέλα του Αρη, δεν θα έπρεπε να επλαγεί. Γιατί ο παίκτης έχει βελτιώσει και το σουτ του, δεν είναι απλά ένας πλέι μέικερ που μοιράζει πάσες. Με τα όσα έκανε στα τελευταία λεπτά ο παίκτης, μεταβλήθηκε σε ήρωα για

μια βραδιά…

Εχει διαδροµή πίσω του

Δεν είναι νέος στον χώρο του μπάσκετ ο Τολιόπουλος. Βαδίζει στα 28 του χρόνια, δεν τον λες ταλέντο, αν και στα νιάτα του τον θεωρούσαν οι ειδικοί κάτι το αξιοπρόσεκτο. Εδρεψε δάφνες με τους παίδες και τους έφηβους, μάλιστα κατέκτησε τέταρτη και τρίτη θέση σε αντίστοιχα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το 2015 ο Βασίλης Τολιόπουλος, σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να ξεχωρίσει ούτε να εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής τα επόμενα χρόνια. Το ελληνικό διαβατήριο ήταν ένα ατού, ταυτόχρονα όμως δεν τον εμπιστεύονταν όσα ο ίδιος θα ανέμενε. Εφυγε τον χειμώνα του ’19 από το Νέο Φάληρο, πήγε για λίγο στον Αρη, στην ΑΕΚ, τον Ιωνικό, τον ΠΑΟΚ και ξανά στον Αρη, όπου πλέον ώριμος μοιάζει να συστήνεται στο ευρύ κοινό για μια ακόμη φορά. Ορισμένοι βλέποντας τα κατορθώματα του Τολιόπουλου στο ραντεβού της περασμένης Δευτέρας με τους Πράσινους στο ΟΑΚΑ, θυμήθηκαν έναν άλλο έλληνα παίκτη: τον Αλέξη Παπαδάτο. Διέπρεψε τη δεκαετία του ’90 με τις μικρές εθνικές ομάδες, δεν έκανε το μεγάλο άλμα, αλλά κάποτε φορώντας τη φανέλα του Σπόρτιγκ έδωσε μια παράσταση μπασκετικής ζωής και έριξε στο καναβάτσο τον σπουδαίο Παναθηναϊκό. Στιγμές που τέτοιοι παίκτες δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη διαδρομή τους.

Μόνος στην Ισπανία…

Κερδίζει τους φίλους της Μπέτις ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αυτό μαθαίνω πως συμβαίνει όχι μόνο για το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Ο ελληνας αμυντικός αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως ζει μόνος στην Ισπανία καθώς η οικογένειά του έχει μείνει πίσω και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους οπαδούς της ομάδας της Ανδαλουσίας. Με μηνύματά τους στα social media πολλοί φίλοι της Μπέτις στάθηκαν στο πλευρό του,  αναγνωρίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο να ζει μακριά από τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Ελλάδα δεν έχεις µπασκετικό ταλέντο…

Επιστρέφω στο μπάσκετ: η FIBA δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με 20 ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 20ο έτος της ηλικίας τους. Ανάμεσά τους υπάρχουν Γάλλοι, Ισπανοί, πρώην Γιουγκοσλάβοι ως συνήθως, κανένας όμως Ελληνας. Κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η Ελλάδα μπασκετική δύναμη ή όχι; Αν είναι, τότε πρέπει να παράγει κιόλας παίκτες υψηλού επιπέδου. Κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν παράγει. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, γιος του Πέτζα, που περιλαμβάνεται στη λίστα και έμαθε μπάσκετ στην Αμερική, δεν αναδείχθηκε από την ελληνική παραγωγική διαδικασία. Κι ας έχει ακόμα το δικαίωμα να αποκτήσει την ελληνική μπασκετική ιθαγένεια.

Mια οικογένεια με δυνατούς δεσμούς

Είδα πριν από λίγες ημέρες τη φωτογραφία που ανέβασε στα social ο Γιώργος Πρίντεζης. Είναι μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κώστα Παπανικολάου και μιλώ για παίκτες. Ειδικά για τους τρεις τελευταίους αρχηγούς της σπουδαίας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Τι προκύπτει; Πως οι τρεις, τόσο δημοφιλείς στο ερυθρόλευκο κοινό παίκτες, είναι πολύ αγαπημένοι. Διατηρούν ζεστές σχέσεις, δυνατούς δεσμούς. Και αυτό έπαιξε τον κυριότερο ρόλο στην επιτυχία της ομάδας. Πέρα από το όποιο ταλέντο, ξεκάθαρα πολλά είναι αυτά που εκκινούν από τα ενδότερα των αποδυτηρίων. Ποιος αμφιβάλλει;

Keywords
Τυχαία Θέματα