Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε μια γυναίκα και τα παιδιά της

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και το βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα, η Χαμάς απελευθέρωσε μια Ισραηλινή γυναίκα και τα παιδιά της, ενώ υπάρχει και εικόνα από την στιγμή της απελευθέρωσης.

Η περιγραφή κάνει λόγο για μια Ισραηλινή γυναίκα και τα παιδιά της, σε κάτι που φαίνεται ως κίνηση καλής θέλησης από την Χαμάς. Από την ώρα που συνέβη όμως και βλέπουμε πως είναι μέρα, φαίνεται πως οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν, καθώς υπάρχουν σαφείς αποδείξεις που δείχνουν

πως ο πόλεμος συνεχίζεται.

To βίντεο φέρεται να έχει ανέβει από τις Ταξιαρχίες al-Qassam που αποτελούν τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς. Ο φράχτης που εικονίζεται φέρεται να είναι αυτός που χωρίζει την Λωρίδα της Γάζας από την Ισρηλινή περιοχή, όμως δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς ενδείξεις ούτε για την μέρα, ούτε για το σημείο.

Η απελευθέρωση ομήρων θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για αποκλιμάκωση της κατάστασης, την ώρα που ο αποκλεισμός της Λωρίδα της Γάζας, δεν προσφέρει στρατηγικά οφέλη στο Ισραήλ, αλλά επιδεινώνει την θέση των ιμήρων αλλά και των κατοίκων της Γάζας. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τον Ισραηλινό Στρατό και δυστυχώς σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος της προπαγάνδας συνεχίζεται αμείωτος.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πως το συμβάν συνέβη το Σάββατο και παρουσιάζεται τώρα για να εμφανίσει καλύτερη την εικόνα της Χαμάς στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα