Ισραήλ: Η ιστορία του ομήρου που ξέφυγε από την Χαμάς αλλά τον ξαναέπιασαν

Ένας Ρωσοϊσραηλινός όμηρος που απήχθη από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Nova Music Festival κατάφερε να ξεφύγει και να κρυφτεί για τέσσερις ημέρες προτού οι κάτοικοι της Γάζας τον παραδώσουν ξανά στη Χαμάς,  όπως αποκάλυψε η θεία του.

Ο 25χρονος Roni Krivoi απελευθερώθηκε από τη Χαμάς χθες το βράδυ, την τρίτη μέρα της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

The Russian-Israeli Roni Krivoi today became the first adult male Israeli hostage to be released.

The exception was made after a special request from Russia and, according to Hamas, was done in order to thank for “Putin’s efforts and Russia’s support of the Palestinian cause». pic.twitter.com/iQ6LmmlMGp

— Visegrád 24 (@visegrad24) November 26, 2023

Πώς ξέφυγε από τα χέρια της Χαμάς

Σύμφωνα με τη θεία του, Yelena Magi, η Χαμάς μετέφερε τον όμηρο σε κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά «λόγω των βομβαρδισμών το κτίριο κατέρρευσε και κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια και να δραπετεύσει.

Roni Krivoi is back with his family pic.twitter.com/qfKBehxK9T

— Aviva Klompas (@AvivaKlompas) November 26, 2023

«Κατάφερε να ξεφύγει από τα συντρίμμια και να απελευθερωθεί», είπε η θεία του, σημειώνοντας ότι υπέστη τραύμα στο κεφάλι από την κατάρρευση του κτιρίου.

Αλλά επειδή βρισκόταν σε άγνωστο έδαφος, δεν μπόρεσε να φτάσει μακριά – και αντ’ αυτού αποφάσισε να κρυφτεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Αλλά κάποια στιγμή άμαχοι στη Γάζα τον εντόπισαν και τον παρέδωσαν ξανά στη Χαμάς. «Προσπάθησε να φθάσει στα σύνορα. Δεν ήταν σε θέση να προσανατολιστεί, να κατανοήσει που βρισκόταν και προς τα που έπρεπε να κατευθυνθεί. Δεν μπορούσε να κινηθεί σε ανοικτό χώρο. Ήταν μόνος του», είπε η θεία του.

«Τον ρώτησα σήμερα: “πώς αισθάνεσαι; Έχεις εφιάλτες;” Μου απάντησε “ναι, έχω εφιάλτες από το φειστιβάλ και την αιχμαλωσία, αλλά είμαι καλά, το χειρίζομαι καλά”», είπε η θεία του ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα