Κακοκαιρία Daniel: «Σαρώνει» τη χώρα – Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και 110 εγκλωβισμένοι

Ώρα με την ώρα χειροτερεύει η κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Οι περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο είναι η Μαγνησία και οι Σποράδες.

Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας νεκρός στον Βόλο που καταπλακώθηκε από τοιχίο, το οποίο κατέρρευσε λόγω της ποσότητας του νερού. Ένας ακόμα πολίτης στον Βόλο αγνοείται μετά που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ρέμα.

Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, όπου η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. Συνεχή είναι τα μηνύματα του 112, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε

έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει για την πόλη του Βόλου, για το ορεινό δίκτυο της περιοχής και για τη Σκιάθο.

Live η πορεία της κακοκαιρίαςΔείτε live όλες τις εξελίξεις14:31 Με βάρκες απεγκλωβίζουν πολίτες στον Βόλο

Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο του Βόλου.

14:22 Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες και Φθιώτιδα

Το 112 ήχησε ακόμα μια φορά, προειδοποιώντας τους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες και Φθιώτιδα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

14:10 «Ακραίο φαινόμενο και πρωτοφανή ύψη βροχοπτώσεων»

Για ακραίο φαινόμενο και πρωτοφανή ύψη βροχοπτώσεων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Θεσσαλίας μιλά ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

14:00 Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel – Αναβολή στις χημειοθεραπείες

Οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου, 18 στον αριθμό, έχουν επαναπρογραμματιστεί για αύριο, καθώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούνταν βρίσκονταν στο υπόγειο, το οποίο πλημμύρισε.

13:57 Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση στον Βόλο

Απελπιστική είναι η κατάσταση στον Βόλο. Κοντά στην παραλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν μονοκατοικίες, όπου οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί, ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ποτάμι και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.


13:52 Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στον Βόλο

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

13:45 Πλημμύρισαν δρόμοι στη Λάρισα – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Η κακοκαιρία Daniel έφτασε στη Λάρισα, όπου εξαιτίας των βροχοπτώσεων, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Πλημμυρισμένα είναι και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.

13:40 Η στιγμή που η γη «καταπίνει» λεωφορείο στον Κραυσίδωνα13:35 Ξεκίνησε να βρέχει σε περιοχές της Αττικής

«Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό – νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

13:32 Σοκαριστικό βίντεο από τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

Αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί από τα νερά της βροχής στη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, με τα κύματα στη συνέχεια να το σκεπάζουν.

13:26 Δραματική προειδοποίηση Αρναούτογλου – SOS για τις επόμενες 36 ώρες

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας ενώ προειδοποιεί ότι τις επόμενες 36 ώρες θα υπάρξουν πρωτοφανή φαινόμενα που μέχρι και ο ίδιος δεν τα έχει δει μέχρι σήμερα.

13:15 Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στον Βόλο

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA από τον Βόλο, ο οποίος έχει χτυπηθεί άσχημα από την κακοκαιρία

13:05 Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Σκιάθο

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νησί της #Σκιάθου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

— 112 Greece (@112Greece) September 5, 2023

13:00 Δεκάδες εγκλωβισμένοι κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας

Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ερμητικά νερά, ενώ πολίτες επιχειρούν να σώσουν τις περιουσίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα