Κι όμως υπήρχε ελληνική συμμετοχή!

Αν και δεν είχαμε ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται, το ελληνικό στοιχείο υπήρχε στους ευρωπαϊκούς τελικούς Σούπερ Καπ ανδρών και γυναικών στο πόλο.

Στις γυναίκες η ισπανική Σαμπαντέλ επικράτησε της ουγγρικής Ουίπεστ με 14-11 στη Βουδαπέστη σε έναν τελικό όπου συμμετείχε η μία εκ των δύο κορυφαίων ελληνίδων διαιτητριών, η Μαρία Δασκαλοπούλου, η οποία και «σφύριξε» με επιτυχία τον αγώνα. Οπως έμαθα, η Μαρία Δασκαλοπούλου άρχισε να  ασχολείται με τη διαιτησία το 2017 και αποτελεί μαζί με τη Ναταλία Μαρκοπούλου κορυφαίο δίδυμο σε παγκόσμιο επίπεδο στο πόλο. Οσον αφορά στους άνδρες, η Προ Ρέκο

του Κώστα Κάκκαρη, κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ένατη συνολικά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν με 18-10 της ουγγρικής Βάσας σε ένα  σπουδαίο τελικό που έγινε στη Γένοβα με τον διεθνή έλληνα φουνταριστό, που σημείωσε δύο γκολ, να κατακτά τον πρώτο του τίτλο με το σκουφάκι της Προ Ρέκο. Εκτιμώ πως θα υπάρχει και συνέχεια…

Φυλάνε τα νώτα τους…

Στις 5 Δεκεμβρίου είναι το επόμενο εντός έδρας ντέρμπι του Παναθηναϊκού. Με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Και ήδη υπάρχει συνεννόηση της ΠΑΕ με τους οργανωμένους οπαδούς και όχι μόνο για τη διαχείριση και αυτού του ντέρμπι, αλλά και όλων των εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού από εδώ και στο εξής και με αφορμή την απόφαση για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Αναμένονται και αρκετές ανακοινώσεις πλέον και φάνηκε αυτό και από την ανακοίνωση πριν από το ματς με την Κηφισιά στην Καισαριανή. Οταν ζητήθηκε να μην υπάρξει οργανωμένη παρουσία και όποιος πάει να είναι πολύ προσεκτικός. Η κινητοποίηση στον Παναθηναϊκό είναι πολύ μεγάλη και πιθανόν να μπουν και οι παίκτες στο… παιχνίδι με κάποια βίντεο προς τον κόσμο.

Κατά της βίας παιδιά

του δημοτικού

Ο ΟΦΗ δεν τα πήγε καλά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικά δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, ωστόσο στο πρόσφατο παιχνίδι με την ομάδα της Ηπείρου υπήρξε μία πολύ ωραία ενέργεια από μικρούς φίλους της ομάδας που προκάλεσε εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως με ενημέρωσε άνθρωπός μου στο Ηράκλειο, μαθητές από το 41ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου βρέθηκαν στο Γεντί Κουλέ και σήκωσαν πανό μέσω του οποίου έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Βία φύγε… να ‘ρθω εγώ», ήταν η πρόταση γραμμένη στο πανό και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο αυτό από όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η νέα κορυφή του Βιεϊρίνια

Ιστορικό χαρακτήρα είχε το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό για τον Βιεϊρίνια, ο οποίος έγινε ο κορυφαίος ξένος σε συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο πορτογάλος άσος πέρασε αλλαγή στο 90’ αντί του Αντρίγια Ζίβκοβιτς καταγράφοντας την 234η συμμετοχή του με την ασπρόμαυρη φανέλα και άφησε δεύτερο τον Νέτο Γκουερίνο που για δεκαετίες κατείχε το ρεκόρ. Ο 37χρονος άσος μάλιστα θα γίνει και ο κορυφαίος σε συμμετοχές στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ εφόσον παίξει ακόμη ένα ματς στο Conference League και θα αφήσει πίσω του τον Χοσέ Κρέσπο. Αμφότεροι έχουν από 50 συμμετοχές.

Κοιτά τη Λατινική Αμερική

Η Μάντσεστερ Σίτι, όπως διαπιστώνω διαβάζοντας ξένες ιστοσελίδες, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Βαλεντίν Μπάρκο.

Το συμβόλαιο του αργεντίνου αριστερού μπακ της Μπόκα Τζούνιορς λήγει τον επόμενο χρόνο και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα ήθελε να τον υπογράψει το επόμενο καλοκαίρι. Ο Μπάρκο είναι 19 ετών,   θεωρείται σημαντικό ταλέντο και ο Γκουαρντιόλα αρέσκεται να δουλεύει πάνω στην εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ο Σάσα ανεβαίνει;

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει ξανά ο Σάσα Βεζένκοφ στο ΝΒΑ. Θα έλεγα, όμως, ότι ο βούλγαρος φόργουορντ είναι «μια ζέστη και μια κρύο» σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που κάνει στο Σακραμέντο.

Ο προπονητής του, ο Μάικ Μπράουν, ασφαλώς και θέλει να «βγει» ο Βεζένκοφ και άλλωστε δεν τον παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα με σκοπό να του δίνει μόνο λίγα λεπτά συμμετοχής.

«Εχει φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με τέτοιον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει περισσότερος χώρος για τους υπόλοιπους. Επιπλέον κάνει πολλά άλλα μικρά πράγματα» ξεκαθαρίζει ο Μπράουν και είναι ξεκάθαρο ότι το λεγόμενο «διάβασμα του παιχνιδιού» αποτελεί το μεγάλο συν του Βεζένκοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα