Κυβέρνηση: «Πολιτική εξαπάτησης» οι καταγγελίες της ΝΔ για ίδρυση νέων φορέων

«Από την ανάγνωση μίας-μίας των περιπτώσεων που αναφέρει στις λίστες της η Ν.Δ. προκύπτει συνολικά όχι η διόγκωση του κράτους, αλλά η μείωση του όγκου του κράτους» ανέφεραν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως προκύπτει μόνον 6 από τους 68 φορείς που συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες της Ν.Δ. είναι νέοι.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι 24 οργανισμοί προέκυψαν από μετονομασία, αντικατάσταση ή συγχώνευση, 12 αφορούν εσωτερική αναδιοργάνωση υπουργείων χωρίς προσλήψεις και κόστος, ενώ 11 προκύπτουν από διεθνείς

και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας.Πάντως, η ΝΔ επανήλθε στο θέμα με τον εκπρόσωπό της Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει ότι «το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας». Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόνο τους δύο τελευταίους μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε και ενέκρινε 1.788 νέες προσλήψεις.Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατήγγειλε ότι την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις και οριζόντιες περικοπές μισθών, δρομολογεί χιλιάδες νέες προσλήψεις.

«Οι πρακτικές τους δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Δεν μπορεί να απολύουν, να κόβουν τους μισθούς στο μισό, να αυξάνουν τους φόρους και ταυτόχρονα να διορίζουν. Δεν μπορεί ούτε να σιωπούν πια μπροστά στις αποκαλύψεις μας», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ακολουθούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση:

Στις 3 Αυγούστου η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις», ότι «μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του» και ότι «μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους».

Έδωσε μάλιστα και σχετική λίστα με 41, σύμφωνα με τη Ν.Δ., «Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011».

Στις 4 Αυγούστου 2011, επειδή κανένας δεν έδωσε σημασία στα ψέματά του, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επανήλθε με νέα ψέματα. Παρουσίασε δήθεν «νέα στοιχεία για άλλες 27 περιπτώσεις» όπως είπε κατηγορώντας και πάλι την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «για διόγκωση του κράτους και την αύξηση του κόστους λειτουργίας του».

Και πάλι κανένας δεν έδωσε σημασία στα ψέματά του.

Στο θέμα επανήλθε η Ν.Δ. πριν λίγες μέρες. Μιλώντας πάλι για τις δύο λίστες με τους δήθεν «70 νέους φορείς», «Γενικές και Ειδικές Γραμματείες», «Νομικά Πρόσωπα» κλπ, που διογκώνουν, σύμφωνα με τη Ν.Δ., το κράτος.

Αρκετά πια με τα ψέματα. Αρκετά πια με την προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης με ψέματα. Μελετήσαμε ένα προς ένα τις 68 (όχι 70, ούτε 77) αναφορές στις δύο λίστες της Ν.Δ.

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της πολιτική εξαπάτησης που επιχείρησε η Ν.Δ. Είναι ενδεικτικά της ανευθυνότητας της ηγεσίας της Ν.Δ.

§ 24 από τα 68

Keywords
Τυχαία Θέματα