Λιούις Χάμιλτον: Εμπειρία έχει αλλά είναι απρόσεκτος

To περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ευτυχές για τον Μαξ Φερστάπεν, που στέφθηκε για τρίτη φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά ένα από τα πιο εφιαλτικά ( που μάλλον δεν θα θέλει να θυμάται) για τον «άτακτο» και απρόσεκτο Λιούις Χάμιλτον που μπήκε τιμωρία, αφού, υπέπεσε σε ένα πολύ σοβαρό παράπτωμα: Μετά την έξοδο του από την πίστα, εξαιτίας της σύγκρουσης που είχε με το μονοθέσιο του, προέβη σε μια ακατανόητη κίνηση, που δεν δικαιολογεί τον 38χρονο πολυπρωταθλητή εξαιτίας της εμπειρίας που τον διακατέχει: Να περπατήσει την

πίστα την στιγμή που ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη! Σαφώς, η FIA του επέβαλε, μετά την απολογία του, πρόστιμο 50.000 ευρώ, για αυτή την αντικανονική και ιδιαίτερα επικίνδυνη κίνηση του.

Ο Λιούις Χάμιλτον με λουκ Tommy Jeans από τη νέα συλλογή Fall 2023 στο Γκραν Πρι του Κατάρ

Ο ίδιος δεν τόλμησε να ζητήσει  τα ρέστα, αφού, παραδέχθηκε τόσο το λάθος του να το κόψει με τα πόδια ( ίσως στην ιστορία της Formula1 ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις πιλότων να διασχίζουν την πίστα τη στιγμή του αγώνα) , όσο και για το αδικαιολόγητο ατύχημα με τον ομόσταβλο του Ράσελ που έφερε κρύο ιδρώτα στη Mercedes. Μάλιστα, με ένα tweet o Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι η σύγκρουσή του με τον ομόσταβλο του Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή του γκραν πρι του Κατάρ ήταν αποτέλεσμα δικού του σφάλματος, και ζήτησε μια μεγαλοπρεπή από τον νεαρό ομόλογό του στη Mercedes. «Είδα το ριπλέι και ήταν 100% δικό μου λάθος. Παίρνω την πλήρη ευθύνη.»

Ο Λιούις Χάμιλτον όταν αποσυρθεί από τη Formula1, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ακαδημίες νέων οδηγών, vegan εστιατόρια και πόσα άλλα...

Το ραντεβού των πιλότων είναι για την επόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου για το αμερικάνικο γκραν πρι, που θα απασχολήσει τις δεύτερες και τρίτες ομάδες, μιας και η Red Bull θα περάσει μια … βόλτα έχοντας εξασφαλίσει τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και των κατασκευαστών. Τα φώτα θα στραφούν στον Λιούις Χάμιλτον που απέχει 30 βαθμούς από τον δεύτερο πιλότο στη βαθμολογία Σέρτζιο Πέρες, τον οποίο θα προσπαθήσει έως το τέλος της σεζόν να καπελώσει. Ο βρετανός πιλότος έχει τα εφόδια, την εμπειρία και τη «μαγκιά» να μαζέψει τη διαφορά, ευχόμενος και ο Πέρες να πέσει σε στραβοπατήματα στους τελευταίους αγώνες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα