Μόνο ο Ολυμπιακός και Μπάρτσα σε όλη την Ευρώπη

O Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο. Η προσπάθεια που γίνεται τεράστια. Αποδίδει καρπούς. Η σταθερότητα στην ευρωπαϊκή κορυφή είναι χαρακτηριστική. Παρά τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και τη μνημονιακή κατάσταση που βιώνει η χώρα εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά τη σημαία σε όλα σχεδόν τα τμήματά του.

Φέτος είναι μια ακόμη χρονιά

που ο πειραϊκός σύλλογος στέκεται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Η χρονιά έχει γυρίσει. Γράφει πια 2024, τα κύπελλα Ευρώπης έχουν μπει στην τελική τους ευθεία, αλλά ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι μια από τις δύο ομάδες σε όλη τη «Γηραιά Ηπειρο» που κρατάει μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ούτε λίγο ούτε πολύ επτά διαφορετικά τμήματα! Υπό την ηγεσία και την απόλυτη οικονομική στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά τη σημαία για μια ακόμη χρονιά στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα:

Η ποδοσφαιρική ομάδα των ανδρών συνεχίζει στα πλεϊ οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες στα μέσα Φλεβάρη την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Στο μπάσκετ ανδρών η ομάδα του Πειραιά μετά την 22η αγωνιστική της Euroleague είναι στην 6η θέση και βάζει πλώρη για τα πλεϊ οφ και το φαϊναλ φορ.

Στο βόλεϊ ανδρών συνεχίζει στα προημιτελικά του Cev Cup. Εκεί οι κάτοχοι του περσινού Τσάλεντζ Καπ θα παίξουν την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στην τουρκική Αρκάς Σμύρνης.

Στο πόλο ανδρών έχει προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί στη δεύτερη φάση των ομίλων κόντρα σε Μπρέσια, Μπαρτσελονέτα και Φερεντσβάρος θα κυνηγήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο φαϊναλ φορ της Euroleague.

Στο πόλο γυναικών είναι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού είναι πρώτη μετά και την 4η αγωνιστική και το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση σε ένα ακόμη φαϊναλ φορ.

Στο χάντμπολ ανδρών έχει προκριθεί στους «16» του European Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την ιταλική Μπρίξεν.

Στο Youth League ο Ολυμπιακός έχει περάσει στα πλεί οφ. Η ομάδα Νέων του θα υποδεχθεί σε μονό ματς στο Φάληρο την Ιντερ για την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων.

Από τις ομάδες που κατέβασε φέτος ο Ολυμπιακός στα κύπελλα Ευρώπης έχει χάσει την ομάδα βόλεϊ Γυναικών στο Τσάλεντζ Καπ όπου αποκλείστηκε στους «32» από την πανίσχυρη ιταλική Νοβάρα και την γυναικεία ομάδα μπάσκετ που έμεινε έξω στα πλεϊ οφ του Γιούροκαπ από τη Ρίγα. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός υπό την προεδρία του Μιχάλη Κουντούρη είναι πανευρωπαϊκή δύναμη και σημείο αναφοράς κάθε χρόνο. Δεν το λες και λίγο να συναγωνίζεσαι τέτοιους συλλόγους με τεράστια μπάτζετ κι από τόσο μεγάλες χώρες.

Απέναντι του στα τέλη Γενάρη είναι μόνο μια ομάδα. Είναι η Μπαρτσελόνα που συνεχίζει επίσης με επτά τμήματα στα κύπελλα Ευρώπης. Στα δυο (ποδόσφαιρο Γυναικών, φούτσαλ και Ρόλερ Χόκερ Ανδρών ο Ολυμπιακός δεν έχει ομάδα, όπως και η Μπάρτσα δεν έχει ομάδες πόλο και βόλεϊ ώστε να υπάρχει η απόλυτη σύγκριση).

Συγκεκριμένα η Μπαρτσελόνα συνεχίζει σε Ποδόσφαιρο Ανδρών, Ποδόσφαιρο Γυναικών, Χαντμπολ Ανδρών, Φούτσαλ Ανδρών, Μπάσκετ Ανδρών, Ποδόσφαιρο Νέων, Ρόλερ Χόκει Ανδρών (όλα στο αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ).

Με έξι τμήματα έμεινε η Μπενφίκα με: Ποδόσφαιρο Ανδρών: Γιουρόπα Λιγκ / Πλεϊ οφ, Ποδόσφαιρο Γυναικών και Φούτσαλ Ανδρών  (Τσάμπιονς Λιγκ), Χάντμπολ Γυναικών στο Γιουροπιαν Καπ, Ρόλερ Χόκει Ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ήδη στο Τσάλεντζερ του Πόλο Γυναικών τερμάτισε στην 4η θέση.

Με 5 είναι οι:

Φερεντσβάρος με Ποδόσφαιρο: Κόνφερενς Λιγκ – Πλεϊ οφ: Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος, Πόλο Ανδρών: Προημιτελικά – 2η φάση ομίλων, Πόλο Γυναικών / Φάση Ομίλων, Χάντμπολ Ανδρών: Φάση των «16» –  European Cup και Χάντμπολ Γυναικών/Τσάμπιονς Λιγκ.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Ποδόσφαιρο Ανδρών: Γιουρόπα Λιγκ / Πλεϊ οφ, Φούτσαλ Ανδρών (Τσάμπιονς Λιγκ), Μπάσκετ Ανδρών στο ΦΙΜΠΑ Γιούροπ Καπ, Χάντμπολ Ανδρών στη Γιουρόπιαν Λιγκ και Ρόλερ Χόκει Ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πόρτο: Ποδόσφαιρο Ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ / Φάση των 16, Χάντμπολ Ανδρών/Τσάμπιονς Λιγκ,

Ποδόσφαιρο Νέων/Γιουθ Λιγκ, Μπάσκετ Ανδρών/ΦΙΜΠΑ Γιούροπ Καπ και Ρόλερ Χόκει Ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γαλατάσαραϊ: Ποδόσφαιρο Ανδρών: Γιουρόπα Λιγκ / Πλεϊ οφ, Μπάσκετ Ανδρών/BCL,

Μπάσκετ Γυναικών/Eurocup, Βόλεϊ Ανδρών/Τσάλεντζ Καπ,  Πόλο Ανδρών/ Τσάλεντζερ Καπ

Φενέρμπαχτσε: Ποδόσφαιρο Ανδρών: Κόνφερενς Λιγκ / Φάση των 16, Μπάσκετ Ανδρών/Euroleague, Μπάσκετ Γυναικών/Euroleague,  Βόλει Ανδρών/Cev Cup Φάση των «8», Βόλει Γυναικών/Τσάμπιονς Λιγκ

Εξάλλου με 4 τμήματα είναι η περίφημη Μπάγερν: Ποδόσφαιρο Ανδρών και Ποδόσφαιρο Γυναικών στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ομάδα Νέων Ποδοσφαίρου στο Youth League και Μπάσκετ Ανδρών στην Ευρωλίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα