Νέες συλλήψεις για μη απόδοση ΦΠΑ

«Καταιγίδα» συλλήψεων επιχειρηματιών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ και μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ φέρνει ο νέος νόμος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τις τελευταίες ημέρες συνεργάζεται στενά με τον πρώην συνάδελφό του Γιάννη Διώτη, ο οποίος από τον περασμένο Μάιο έχει αναλάβει το τιμόνι του ΣΔΟΕ. Ο χθεσινός κατάλογος των συλλήψεων περιλαμβάνει και το όνομα το διευθύνοντος συμβούλου
του Alter Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. «Πληθωρικός», «χειμαρρώδης», «αυταρχικός», «με λακωνική εκφορά λόγου και καυστικό χιούμορ», «λάτρης του ωραίου φύλου», «εργατικός», «πολυμήχανος». Χαρακτηρισμοί που αποδίδουν στελέχη του τηλεοπτικού χώρου στον άνθρωπο που έστησε εκ βάθρων τρία κανάλια (Mega, Σκάι - πρώην Alpha -, Alter) και συνέβαλε σε ένα ακόμη (το Star, στο οποίο συνυπήρξε για ένα διάστημα με τον Νίκο Μαστοράκη που το ξεκίνησε). Στην πορεία διεύρυνε τον κύκλο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στη δισκογραφία (με τη δισκογραφική Legend), στο θέατρο (με τη δημιουργία της τότε Γενικής Θεαμάτων, σημερινής Ελληνικής Θεαμάτων), στις εκδόσεις (με τους οίκους Μοντέρνοι Καιροί, Modern Times) και τον Τύπο (με την Best End, που εκδίδει τα έντυπα «Ο κόσμος του Επενδυτή» και «TiVo»).
περιζήτητος. Από την εποχή της ελεύθερης ιδιωτικής τηλεόρασης θεωρούνταν περιζήτητος. Το κουδούνι στο σπίτι του, στη Βούλα, είχε το όνομα «Ερμήλιος», του πεθερού του, για να μην τον πολιορκούν. Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί σήμερα και ένας 66χρονος, ο οποίος ήταν διαχειριστής εταιρείας εισαγωγής και εξαγωγής τροφίμων και συνελήφθη χθες στο Παλαιό Φάληρο. Εις βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονταν σε 1.248.843,73 ευρώ. Επιπλέον, εις βάρος του εκκρεμούν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα