Ντοκουμέντα του MEGA από το σημείο εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ

Την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς έχει εκπνεύσει το «τελεσίγραφο» που επιδόθηκε στους αμάχους Παλαιστίνιους για να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα, η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο σημείο από όπου ξεκίνησαν όλα την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή στο σημείο εισβολής της Χαμάς.

Το συνεργείο του MEGA

κατάφερε να φτάσει στο «σημείο – μηδέν», μόλις 300 – 400 μέτρα μακριά από το τείχος της Γάζας, εκεί όπου πλέον αναπτύσσεται όλη η στρατιωτική δύναμη  του Ισραήλ.

Ο Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Άγγελο Μισιρλή, βρέθηκαν στο σημείο του τείχους απ’ όπου ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο η επιδρομή της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες με δεκάδες σορούς ανδρών της ισλαμικής οργάνωσης, πυρομαχικά και βαρύ οπλισμό, διάσπαρτα στην περιοχή στην οποία πλέον έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των Ισραηλινών.

Το συνεργείο του MEGA βρίσκεται μέσα στην περιοχή όπου υπάρχει μόνο ο ισραηλινός στρατός και έχει κατεύθυνση προς τον αυτοκινητόδρομο 232

Πτώματα στην περιοχή του τείχους που εισέβαλε η Χαμάς

«Γεμίζει» με άρματα μάχης το τείχος

Το πρώτο χωριό που σκόρπισε τον τρόμο η Χαμάς αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς είναι πλέον ένα σημείο που γεμίζει συνέχεια με άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού.

Το σύνορο το οποίο έχει δημιουργηθεί είναι ο αυτοκινητόδρομος 232, από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσει κάποιος.

Μάλιστα διακρίνεται και το σημείο του τείχους, το οποίο είχαν ρίξει οι άνδρες της Χαμάς, καθώς οι Ισραηλινοί έχουν ρίξει πολύ μεγάλη ποσότητα χώματος στην τρύπα, ώστε να μην είναι εύκολο να εισέλθει κάποιος.

Τα νεύρα είναι τεντωμένα κι όλοι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οποιοσδήποτε θεωρείται ύποπτος. Ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός, και οι στρατιώτες μιλώντας στην κάμερα του MEGA επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν βαρύτατο οπλισμό από τη Χαμάς.


Μάλιστα όπως ήταν φυσικό έλεγξαν και το συνεργείο του MEGA, το οποίο άφησαν να περάσει όταν κατάλαβαν πως πρόκειται για δημοσιογράφους από την Ελλάδα που βρέθηκαν στην περιοχή για να καλύψουν τον πόλεμο.

Στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA φαίνονται οι δυνάμεις του Ισραήλ να αναπτύσσουν τη δύναμη πυρός τους στο τείχος της Γάζας και κατά μήκους όλης της Λωρίδας της Γάζας.

Η κάμερα του MEGA καταγράφει την επιχείρηση λεπτό προς λεπτό. Ξαφνικά ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης ΝΑΜΕΡ σταματά μπροστά από το τηλεοπτικό συνεργείο. Καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για δημοσιογράφους και συνεχίζουν προς το τείχος.

Ντοκουμέντο του MEGA με άρμα μάχης του Ισραήλ κατά μήκος του τείχους της Γάζας

Είναι το σημείο από το οποίο το περασμένο Σάββατο, ένοπλοι άνδρες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ και σκόρπισαν τη φρίκη και το θάνατο. Είναι το πεδίο των πρώτων μαχών.

Ακόμη βρίσκονται εκεί οι σοροί μελών της Χαμάς. Μέσα στο χωράφι, κατά μήκος του δρόμου και πλάι στις σορούς απομεινάρια από ρουκέτες και βαρύς οπλισμός που άφησαν πίσω τους.

 Το MEGA καταγράφει την προετοιμασία της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα

Κάποια στιγμή στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί. Βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που διεξάγονται μάχες. Κλιμάκιο του ισραηλινού στρατού με πολιτικά οχήματα έχουν κλείσει το δρόμο που κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο 232.

Έχουν πάρει θέσεις μάχης, έχουν κρυφτεί πίσω από τα αυτοκίνητα, κρατάνε τα όπλα τους είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι κινήσεις και η νευρικότητα και η ένταση που επικρατεί στην περιοχή δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό κάποια άτομα από τη Λωρίδα της Γάζας να έχουν περάσει μέσα στα εδάφη του Ισραήλ.

Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες με άρματα μάχης και κομάντος έχουν αναπτυχθεί σε πέντε διαφορετικά σημεία.

Το MEGA και ο Μαρίνος Αλειφέρης καταγράφουν από νωρίς το πρωί την επιχείρηση των Ισραηλινών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Εκεί έχει δημιουργηθεί μία πολεμική ζώνη από πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το συνεργείο του MEGA βρίσκεται μέσα στην περιοχή όπου υπάρχει μόνο ο ισραηλινός στρατός και έχει κατεύθυνση προς τον αυτοκινητόδρομο 232, μπροστά του βρίσκεται ένα μπλόκο των Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι τους είπαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν από ένα σημείο και κάτω.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει κάποια απειλή δεν πήρε απάντηση, έτσι θεώρησε από την κινητικότητα τους ότι κάτι συμβαίνει μέσα στα εδάφη του Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα