«Ο πόλεμος αυτός θα είναι ο τελευταίος, μετά δεν θα υπάρχει Χαμάς» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

«Ο πόλεμος αυτός θα είναι ο τελευταίος» γιατί «μετά δεν θα υπάρχει Χαμάς» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, για τη σύγκρουση που μαίνεται εδώ και 16 ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος πόλεμος στη Γάζα. Για τον απλό λόγο ότι δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς» δήλωσε ο Γκάλαντ ενώπιον των στρατιωτών μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας.

Προτού η Χαμάς συναντήσει

τα τεθωρακισμένα οχήματά μας και το πεζικό μας θα γνωρίσει τις βόμβες της πολεμικής αεροπορίας. Και κατά τη γνώμη μου, εσείς ξέρετε να το κάνετε αυτό με τρόπο θανάσιμο, ακριβή και ποιοτικό όπως έχετε αποδείξει έως τώρα» πρόσθεσε.

Ξεκίνησαν οι μάχες Χαμάς και ισραηλινού στρατού μέσα στη Γάζα

Μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινά στρατεύματα μέσα στη Γάζα, ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, σε μία από τις πρώτες αψιμαχίες ανάμεσα στις δύο πλευρές από τη μέρα που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το CNN, η Χαμάς υποστηρίζει ότι κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης που έπεσαν στην ενέδρα στο Καν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζή» ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι IDF από την πλευρά τους ανέφεραν μόνο ότι «έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που επιχειρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα