Οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε άνοδο τις τιμές των μετοχών

Ανοδος 0,80% καταγράφεται στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς η ιταλική Γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει τα οικονομικά μέτρα για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η ιταλική ηγεσία έχει δεσμευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οταν τα οικονομικά αυτά μέτρα, τα οποία υποσχέθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, θα έχουν οριστικά υιοθετηθεί από την ιταλική Βουλή,
μέχρι το Σάββατο, ο Καβαλιέρε θα υποβάλει την παραίτησή του.

Μία μεταβατική κυβέρνηση υπό τον πρώην επίτροπο Μάριο Μόντι θα σχηματισθεί στη συνέχεια, ένα σενάριο που ικανοποιεί και τις αγορές.

Με ελαφρά άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,23% και διαμορφώθηκε στις 5.881,49 μονάδες.

Με ελαφρά άνοδο άνοιξε και το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 6,32 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 3.070,33 μονάδες.

Με ελαφρά πτώση άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,07% και διαμορφώθηκε στις 5.541,55 μονάδες.

Έκκληση προς την Ιταλία να θέσει άμεσα σε εφαρμογή μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές απηύθυνε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε σε διάφορες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Η Ιταλία δεν έχει πλέον πολύ χρόνο για να καθησυχάσει τις αγορές», προειδοποίησε ο Ρέγκλινγκ, όπως αναφέρει σήμερα η γερμανική Süddeutsche Zeitung, μία από τις εφημερίδες στις οποίες μίλησε ο επικεφαλής του EFSF.

«Η χώρα έχει ανάγκη το συντομότερο δυνατόν μια κυβέρνηση ικανή να λειτουργήσει», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε, δε, πως το EFSF είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ιταλία, αν οι αναταραχή επιμείνει. «Αν μια χώρα έρθει και πει πως έχει ανάγκη αμέσως βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε», ανέφερε.


Άνοδος των τιμών των μετοχών και στην Αθήνα

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 766,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,51%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,750 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,38% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,32 %.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,31%), των Πρώτων Υλών (+1,69%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,47%).

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 10 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Άνοδος και στην τιμή του πετρελαίου

Πάνω από τα 114 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται σήμερα η τιμή του Brent, διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη της πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα