Οι ρυθμίσεις ενόψει τελικού

Η διεξαγωγή του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ δεν είναι μόνο κάτι ιδιαίτερο και τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθόσον μετέχει ως φιναλίστ ο Ολυμπιακός. Αποτελεί και ένα στοίχημα για όλους, πολύ απλά διότι τα πάντα  πρέπει να κυλήσουν ομαλά. Λοιπόν: μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν στις 29 Μαΐου στην Αθήνα και αυτές θα αφορούν κυρίως στη Νέα

Φιλαδέλφεια.

Την ημέρα διεξαγωγής της σπουδαίας αναμέτρησης θα έχουμε αυστηρές ρυθμίσεις σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου πέριξ του γηπέδου, με τα μέτρα να περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου (ελάχιστες οι εξαιρέσεις και για ειδικές κατηγορίες). Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, μέρος της οποίας θα παραμείνει επίσης κλειστό.

Οπως ανακοινώθηκε, ρυθμίσεις θα γίνουν και στην εθνική οδό (Κηφισός), η οποία στις 29 Μαΐου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αχαρνών έως τη Μεταμόρφωση. Θα κόψουν δηλαδή την κυκλοφορία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, σε έναν κεντρικό οδικό άξονα της χώρας. Τρομερό δεν είναι; Κλειστή θα παραμείνει στις 29 Μαΐου και η γέφυρα Βρυούλων. Να τονιστεί πως γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι. Η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένα σημεία αποβίβασης και παραλαβής. Τα σχολεία θα είναι κλειστά στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου, όπως και εκείνο το τριήμερο το Αλσος για το κοινό.

Ζητούν κατάργηση του VAR!

Αναπάντεχη εξέλιξη στους κόλπους της Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουλβς θέτει ζήτημα κατάργησης του VAR από τους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση από τις ομάδες κατά την ετήσια συνέλευσή τους τον επόμενο μήνα.

Στη δήλωσή της η Γουλβς αναφέρει πως το τίμημα που πλήρωσε για ελάχιστες αποκλίσεις στην ακρίβεια των αποφάσεων έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του παιχνιδιού. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου και θα χρειαστεί πλειοψηφία των δύο τρίτων (14-6) για να περάσει. Να σημειωθεί πως η Πρέμιερ Λιγκ υιοθέτησε το VAR το 2019, έναν χρόνο μετά την Μπουντεσλίγκα και τη Serie A.

Απειλή αποκλεισμού για Τζιρόνα και Μάντσεστερ Σίτι

Με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ απειλεί η UEFA τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τζιρόνα λόγω του κοινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος που τις διέπει και αντιτίθενται στους οικονομικούς κανόνες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η μητρική εταιρεία των δύο κλαμπ, η City Group Football, δέχεται πιέσεις ώστε να μειώσει το ποσοστό των μετοχών της στην Τζιρόνα που σήμερα βρίσκεται στο 47%.

Οι «νομικές και οικονομικές προσαρμογές» θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί μέχρι τις 3 Ιουνίου. Ωστόσο το σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσφέρει μια συμβιβαστική λύση ώστε να αποφευχθεί μια βιαστική πώληση των μετοχών. Προτείνει να μεταφερθούν οι μετοχές της Τζιρόνα σε ένα καταπιστευματικό ταμείο χωρίς δικαίωμα ελέγχου, για το οποίο θα μεριμνά η UEFA.

Σε παρόμοια κατάσταση είχαν βρεθεί πέρυσι λόγω της πολυμετοχικότητας η Τουλούζ με τη Μίλαν, η Αστον Βίλα με τη Βιτόρια και η Μπράιτον με τη Σεν Ζιλουάζ. Οι τρεις φάκελοι έκλεισαν μετά  «σημαντικές αλλαγές» για τον περιορισμό της επιρροής των επενδυτών τους.

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τον Ολυμπιακό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ (σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση) σχετικά με τις ημερομηνίες που όρισε η ομοσπονδία πινγκ πονγκ για τους αγώνες των Play Offs της Α1 ανδρών. Και αυτό διότι εκείνες τις ημερομηνίες 20-21 Μαiου, οι πρωταθλητές θα «χάσουν» τους δύο από τους τρεις βασικούς τους παίκτες, τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον  Τόμισλαβ Πουκάρ, οι οποίοι αγωνίζονται σε διασυλλογικά πρωταθλήματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Προτιμά κάτι καλύτερο από Πορτογαλία

Θέλει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Φώτη Ιωαννίδη; Η απάντηση πλέον είναι ξεκάθαρη. Σαν τρελοί οι Πορτογάλοι και ο ίδιος ο Αμορίμ επιθυμούν την απόκτηση του έλληνα επιθετικού. Ενός παίκτη που θυμίζουμε πως πρόσφατα ο Αλαφούζος του έβαλε την ταμπέλα «δεν πωλείται». Θέλει ο ίδιος ο παίκτης τη Σπόρτινγκ; Δεν… ψήνεται πολύ στην ιδέα. Αλλά όταν οι πρωταθλητές Πορτογαλίας είναι διατεθειμένοι να δώσουν είκοσι εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό, μάλλον θα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν και πολλά εκατομμύρια στον παίκτη. Αυτές είναι οι πρώτες απαντήσεις που προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Και κάτι ακόμα: ο Ιωαννίδης σε υψηλότερου βεληνεκούς πρωτάθλημα. Και πρόσφατα ήρθαν στ’ αφτιά του πληροφορίες για Γουέστ Χαμ. Και το χαμόγελό του μεγάλωσε…

Είπε «αντίο» στο χορτάρι

Mε μία συγκινητική ανάρτηση στα social media ο Κώστας Γιαννούλης είπε το δικό του αντίο στο ποδόσφαιρο μετά την απόφασή του να… κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο 36χρονος αμυντικός τόνισε πως «δεν φανταζόμουν ποτέ πόσο δύσκολο είναι να πεις το αντίο» και πρόσθεσε πως «από το ποδόσφαιρο αποχωρώ γεμάτος». Ο Γιαννούλης, ας σημειώσω, κάνει μία μικρή αναδρομή στην καριέρα του μέσω αυτής της ανάρτησης, ενώ στο τέλος ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν σε αυτά τα χρόνια.

Ετοιμα για αγώνες τα σπαθιά!

Εξι ελληνίδες αθλήτριες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων Δέσποινας Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και Δώρας Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), αναμένεται να  αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Αξίζει να πω ότι θα είναι το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών της Βασιλείας (Ελβετία) μεταξύ 18-23 Ιουνίου, ενώ για την Γκουντούρα η αγωνιστική περίοδος θα έχει συνέχεια με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Keywords
ρυθμισεις, μεσα μαζικης μεταφορας, serie a, ολυμπιακοί αγώνες, ολυμπιακος, μαΐου, αθηνα, νέα, επο, ταξι, σχολεια, αλσος, ψηφοφορία, ιουνίου, uefa, εταιρεία, city, group, λύση, σεν, play, media, εξι, παο, τεστ, παναθηναικος, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, χωρες, εθνικη, επο, καριερα, περιοδος, τεστ, υψος, uefa, αγωνες, εξαιρεσεις, αξιζει, αλαφουζος, αλσος, απλα, βιλα, βρισκεται, γεφυρα, γινει, γηπεδο, δηλωση, ειπε, εξελιξη, ερχεται, εταιρεία, ζωνες, ιδεα, εικοσι, υποθεση, ιωαννιδης, κυπελλο, λύση, μαΐου, μεριμνα, μιλαν, παντα, οδος, οχηματα, παπουτσια, παρισι, ποδοσφαιρο, πορτογαλια, σεζον, σεν, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σωμα, τριημερο, φακελοι, χαμογελο, ψηνεται, ψηφοφορία, group, city, δικαιωμα, ιδιαιτερο, ιουνίου, κλειστο, κωστας, media, ομαδες, play, πληροφοριες, πωληση, serie a
Τυχαία Θέματα