Ολαφ Σολτς: Ελληνας υπό την επήρεια ναρκωτικών αιφνιδίασε τη φρουρά του καγκελάριου και βρέθηκε δίπλα του

Ένας 48χρονος άνδρας κατάφερε να αναστατώσει την ασφάλεια του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, όταν έφτασε ανενόχλητος δίπλα του και εξαπέλυσε «επίθεση φιλίας» με... αγκαλιές.

Αν και η καγκελαρία διευκρίνισε ότι ο Όλαφ Σολτς ουδέποτε κινδύνευσε ή δέχτηκε απειλή, ωστόσο γεννάται προβληματισμός για το κατά πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που αναστάτωσε την φρουρά είναι Έλληνας κάτοικος στην πόλη Hanau και όπως αναφέρει η Bild ήταν υπό την επήρεια

ναρκωτικών όταν προσέγγισε τον καγκελάριο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ), η οποία ήταν αρμόδια για την ασφάλεια του καγκελάριου από κοινού με την κρατιδιακή αστυνομία της Έσσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή «ενδελεχή έρευνα» για την παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας του Όλαφ Σολτς.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας οδηγούσε μαύρο Audi A5 με πινακίδες Έσσης, ενώ το κονβόι αποτελείτο από σκουρόχρωμα Audi A8 με πινακίδες Βερολίνου, ωστόσο ουδείς τον αντιλήφθηκε. Οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα μαζί με τα επίσημα κρατικά αυτοκίνητα επί 20 χιλιόμετρα και κατάφερε να περάσει μαζί τους την μπάρα ασφαλείας προς την πίστα του αεροδρομίου.

Όταν ο Σολτς κατέβηκε από τη λιμουζίνα του, ο 48χρονος έσπευσε προς το μέρος του, του έσφιξε το χέρι και τον αγκάλιασε. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Spiegel ότι ο άνδρας είπε στον Σολτς ότι ήθελε να "παίξει λίγη μουσική" μαζί του. Μόνο εκείνη τη στιγμή οι σωματοφύλακες και οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την ενδεχομένως απειλητική κατάσταση

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ερωτηματικά» σε σχέση με το περιστατικό, τα οποία θα ερευνηθούν προσεκτικά. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάσα Λάουρεντς χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και τόνισε ότι το ζήτημα «λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’όψιν».

Ο 48χρονος άνδρας κατάφερε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και να καπνίσει ένα τσιγάρο πριν συλληφθεί από τις αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ενώ βρέθηκε θετικός σε ναρκωτικές ουσίες όταν υποβλήθηκε σε ανάλογη εξέταση. Ο άνδρας παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα