Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Θρύλος… μόνος στο σπίτι

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επικρατώντας με το επιβλητικό 5-2 πήραν την πρόκριση για τον ενδιάμεσο γύρο του Europa Conference League.

Δύο γκολ πέτυχε ο Ποντένσε (40’, 42’), από ένα οι Ελ Κααμπί (21’) και Ελ Αραμπί (68’), ενώ είχαμε και ένα αυτογκόλ από τον Ιλιτς (46’). Μεγάλο παιχνίδι από τον Κώστα Φορτούνη, που είχε τρεις ασίστ, ενώ εκτέλεσε και το κόρνερ από το οποίο προήλθε το αυτογκόλ του Ιλιτς. Ενα ματς που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

Οι Πειραιώτες στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο διέλυσαν τη σέρβικη ομάδα και την ερχόμενη Δευτέρα (18/12) θα βρίσκονται στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας για τη φάση των «24» του Europa Conference League. Πλέον, ο Καρβαλιάλ και οι παίκτες του στρέφουν το βλέμμα τους στο εκτός έδρας ματς που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό (18/12), για την 14η αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Καμαρά και Εσε ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε, Φορτούνη και Μασούρα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ζάρκο Λάζετιτς από την άλλη πλευρά ξεκίνησε την Μπάτσκα Τόπολα με την εξής 11άδα: Ίλιτς, Κρστιτς, Στόγιτς, Κάλουσιτς, Πέτροβιτς, Σβέτκοβιτς, Ράντιν, Κούβελιτς, Ντάκοβατς, Τσίρκοβιτς, Μιλοβάνοβιτς.

Κεφαλιά Ελ Κααμπί και 1-0

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και έψαξε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 10’ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Ιλιτς έπεσε και μπλόκαρε. Στο 19’ ο Φορτούνης έφερε την μπάλα στην περιοχή της Μπάτσκα Τόπολα, αλλά οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά και ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της σέρβικης ομάδας για το 1-0.

Ποντένσε Χ2 για το 3-0!

Το γκολ του Ελ Κααμπί έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Στο 28’ ο Ποντένσε, μετά από κλέψιμο του Μασούρα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Ιλιτς μπλόκαρε.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ελ Κααμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 40’ τελικά οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν το 2-0, με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της σέρβικης ομάδας και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπάτσκα Τόπολα.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Κώστας Φορτούνης έδωσε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό και αυτός με ωραίο σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στο 45’ μάλιστα παραλίγο ο Ολυμπιακός να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε ο Φορτούνης έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ιλιτς. Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά «καθάρισαν» από το πρώτο 45άλεπτο το παιχνίδι και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Γκολ με το… καλησπέρα

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά μέσα από την καρδιά της σέρβικης άμυνας, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Ιλιτς και κατέληξε στα δίχτυα του για το 4-0.

Δευτερόλεπτα μετά τα γκολ του Ολυμπιακού, η Μπάτσκα Τόπολα μείωσε σε 4-1 με τον Ντάκοβατς, μετά από λάθος του Ορτέγκα. Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ντάκοβατς, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σέρβου.

Ένα λεπτό αργότερα η Μπάτσκα Τόπολα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κούβελιτς για μαρκάρισμα στον Φορτούνη. Όμως, η σέρβικη ομάδα δευτερόλεπτα μετά την αποβολή μείωσε σε 4-2, με γκολ του Τσίρκοβιτς.

Μπήκε και σκόραρε ο Ελ Αραμπί

Στο 64’ ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε δύο αλλαγές, με τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Ελ Κααμπί αντίστοιχα. Ο πολύπειρος Μαροκινός επιθετικός μάλιστα χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρει. Στο 68’ ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιλιτς για το 5-2.

Στο 73’ ο Καρβαλιάλ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο αντί των Φορτούνη και Εσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντάνιελ Ποντένσε άγγιξε το χατ-τρικ, αλλά η μπάλα μετά το σουτ που έκανε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιλιτς.

Στο 86′ ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάτσκα Τόπολα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μαροκινού. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καρβαλιάλ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ρίτσαρντς αντί του Καμαρά. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Βρετανού με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 5-2 και την πρόκριση για τον ενδιάμεσο γύρο του Europa Conference League.

Keywords
Τυχαία Θέματα