Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός – Όλα τα δεδομένα – Ποιος θα είναι καλύτερος;

Ένα από τα πιο… καυτά καλοκαίρια της Euroleague και τους ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του. Ένα καλοκαίρι με αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Παναθηναϊκό. Η κάθε μία ομάδα έζησε -και ζει- τις δικές της μεταγραφικές περιπέτειες. Με έναν και μόνο σκοπό. Να είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της.

Τα ρόστερ

και των δύο συλλόγων έχουν κλείσει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και όπως όλα δείχνουν θα γίνει από μία κίνηση για κάθε οργανισμό. Έτσι ώστε Γιώργος Μπαρτζώκας και Εργκίν Αταμάν να μπορέσουν να δουλέψουν με τους παίκτες τους για να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο ίδιος αλλά… διαφορετικός Ολυμπιακός

Το καλοκαίρι ήταν περίεργο για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν δύο από τους κορυφαίους τους παίκτες (Βεζένκοφ και Σλούκας), συν τους Μπολομπόι και Μπλακ. Έτσι κλήθηκαν να καλύψουν τα μόλις τέσσερα κενά που όμως θα τους αλλάξουν τον τρόπο που προσεγγίζουν κάθε ματς. Καθώς ως γνωστόν, κανείς αθλητής δεν είναι ίδιος και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το ξέρει καλύτερα από όλους.

Οι προσθήκες έγιναν με προσοχή και λεπτομέρεια. Η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν το μεγάλο… μπαμ, ενώ και ο Γιώργος Τανούλης αποκτήθηκε για να δώσεις λύσεις κυρίως στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που θα αναλάβει μαζί με τον Γουόκαπ την οργάνωση του παιχνιδιού. Τέλος, ο Λουκ Σίκμα είναι εκείνος που θα προσθέσει ακόμη περισσότερη ευφυΐα στην γραμμή των ψηλών που αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στη δημιουργία.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, πλέον απομένει μία κίνηση. Ένας παίκτης που θα μπορεί να βάλει με ευχέρεια την μπάλα στο καλάθι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μάικ Τζέιμς είναι η πρώτη επιλογή. Μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς αφού ο Αμερικανός έχει συμβόλαιο. Στο κάδρο παραμένει πάντα και ο Κέντρικ Ναν, που μοιάζει μια πολύ καλή επιλογή εφόσον δεν βρει κάτι που τον καλύπτει στο ΝΒΑ.

Ένας άλλος Παναθηναϊκός

Το φετινό καλοκαίρι αναμενόταν πολύ γεμάτο για τον Παναθηναϊκό. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Οι Πράσινοι αποφάσισαν να προσλάβουν τον Εργκίν Αταμάν για να μπουν σε μια νέα εποχή, με τον Τούρκο να αλλάζει ουσιαστικά ολόκληρο το ρόστερ, πλην του Μαντζούκα, των αδερφών Καλαϊτζάκη και των νεαρών παιδιών Αβδάλα και Σαμοντούροφ.

Οι κινήσεις που έγιναν ήταν πολλές με κάποιες εξ αυτών αρκετά εντυπωσιακές. Πρώτη και καλύτερη φυσικά εκείνη του Κώστα Σλούκα, που μαζί με τους Τζέριαν Γκραντ, Κάιλ Γκάι, Λούκα Βιλντόσα και Δημήτρης Μωραΐτη θα συνθέσουν μια πολύ ταλαντούχα επιθετικά περιφέρεια. Στους φόργουορντ το μεγάλο… μπαμ έγινε με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ οι επιστροφές των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνου Μήτογλου δίνουν βάθος και ποιότητα. Στους ψηλούς θα ηγείται ο Ματίας Λεσόρ, έχοντας πίσω του τους ελπιδοφόρους Άλεξ Μπαλτσερόφσκι και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Συνεπώς και για τον Παναθηναϊκό αναμένεται μία ακόμη κίνηση. Ένας παίκτης κυρίως για τις θέσεις 2-3. Αυτός ο παίκτης υπάρχει ήδη στο ρόστερ και λέγεται Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, όμως το μέλλον του δεν είναι βέβαιο. Το «τριφύλλι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σβι Μίχαϊλιουκ, ο οποίος περιμένει μήπως βρει κάτι καλό στο ΝΒΑ. Δύο υποθέσεις που είναι λίγο περίπλοκες και όπως είναι λογικό θα περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις, αφού είναι πιθανό το μέλλον του ενός, να κρίνει το μέλλον του άλλου.

Το «όπλο» του Ολυμπιακού και η… φόρα του Παναθηναϊκού

Με μια πρώτη ματιά στα ρόστερ καταλαβαίνουμε πως και οι δύο «αιώνιοι» θα παρουσιαστούν πολύ δυνατοί. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα καθώς μιλάμε για μια ομάδα με κορμό από παίκτες που παίζουν εδώ και δύο χρόνια μαζί. Ξέρουν ο ένας τον άλλον και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Αυτό που μένει να δούμε είναι ο Έλληνας τεχνικός βρει το… κουμπί της ομάδας βάζοντας και τις μεταγραφές στην εξίσωση για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός τα άλλαξε όλα. Είναι απόλυτα κατανοητό πως τόσο ο Εργκίν Αταμάν, όσο και οι παίκτες του θα χρειαστούν χρόνο. Μιλάμε για ένα εντελώς καινούργιο ρόστερ που πρέπει να γίνει ομάδα. Ο Τούρκος προπονητής θα δουλέψει σκληρά με τους αθλητές του και θα προσπαθήσει να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που αν εν τέλει δουλέψει όπως το έχει στο μυαλό του ο 57χρονος τεχνικός τότε οι Πράσινοι θα είναι μια ομάδα που θα πετάει… φωτιές. Τα υπόλοιπα, στα παρκέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα