Ένας θιασώτης της εθνοκάθαρσης στη Γάζα κάνει θραύση στο Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ

Το κακό με το να μιλάς –ή να γράφεις- πιο γρήγορα από το να ραπάρεις είναι ότι μπορεί να σου ξεφύγουν άσχημα πράγματα, πολύ άσχημα. Αυτό συμβαίνει γενικά με τον Αμερικανοεβραίο Μπενιαμίν Ααρόν Σαπίρο.

Ο 40χρονος Σαπίρο είναι από τους πιο γνωστούς συντηρητικούς σχολιαστές στις ΗΠΑ και επίσης σε… εξαιρετική διάθεση αυτές τις μέρες.

Στις 26 Ιανουαρίου 2024, ο Σαπίρο εμφανίστηκε με κουκούλα και κιπά δίπλα στον ράπερ -τράπερ μάλλον- Τομ ΜακΝτόναλντ στο βίντεοκλίπ για το

νέο τραγούδι του «Facts». Το κεντρικό νόημα του τραγουδιού έχει κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία, θίγοντας κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα όπως η ισότητα των φύλων, η οπλοκατοχή ή το Black Lives Matter.

Εν πάσει περιπτώσει, το τραγούδι έκανε πάταγο, καθώς ήρθε στην Νο. 1 θέση στο iTunes Music στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου 2024. Στις 5 Φεβρουαρίου, το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 16 στο Billboard Charts Hot 100 κάνοντας τον Σαπίρο να ξεδιπλώσει την ταπεινότητα του επαναλαμβάνοντας πως «είμαι ο Νο1 ράπερ στις ΗΠΑ»!

Πριν γλυκαθεί όμως ο Σαπίρο πίστευε ανέκαθεν ότι η ραπ δεν ήταν στην παραγματικότητα κάποιο είδος μουσικής! Ωστόσο, στη συνέχεια κατάλαβε ότι έκανε λάθος και ότι μετά από συνέντευξη του 2019 με τον ράπερ Zuby, ο Σαπίρο το πήρε πίσω, ισχυριζόμενος ότι ο Zuby τον είχε πείσει ότι «η ραπ είναι μια μορφή μουσικής». Ύστερα μάλλον μυρίστηκε δόξα και χρήμα από αυτή την ιστορία.

Μετακινήστε τους, δεν είναι «βρώμικη» λέξη

Ο Σαπίρο όμως έχει κάνει πολύ χειρότερα. Πολλά χρόνια πριν είχε γράψει ένα σοκαριστικό άρθρο με τον τίτλο «Η μετακίνηση [πληθυσμών] δεν είναι βρώμικη λέξη».

«Εάν πιστεύετε ότι το εβραϊκό κράτος έχει δικαίωμα ύπαρξης, τότε πρέπει να επιτρέψετε στο Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς Άραβες από την Ιουδαία, τη Σαμάρεια, τη Γάζα και το ίδιο το Ισραήλ. Είναι μια άσχημη λύση, αλλά είναι η μόνη λύση» είχε υποστηρίξει.  Για τον ίδιο η εθνοκάθαρση ήταν κάτι λιγότερο άσχημο από την προοπτική μιας αιματηρής σύγκρουσης επ’ άπειρον.

«Όταν δύο πληθυσμοί εμπλέκονται διαρκώς σε σύγκρουση, είναι τρελό να υποδηλώνει κανείς ότι κατά κάποιο τρόπο βαθιά ριζωμένη ιδεολογική αλλαγή θα συμβεί ως εκ θαύματος, επιτρέποντας στις δύο πλευρές να ζήσουν μαζί» προσέθετε.

Ο άνθρωπος ήταν υπέρ της εθνοκάθαρσης, μια πράξη που υπό ορθές συνθήκες στέλνει ηγέτες και προσωπικότητες στη φυλακή.

Ο ασκεναζίτης Σαπίρο μεγάλωσε, όπως πολλοί εβραίοι στις ΗΠΑ, με υπερορθόξες αρχές, υιοθετώντας ακραίες και εν πολλοίς βίαιες θέσεις. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλοι οι εβραίοι στις ΗΠΑ διαπνέονται από τέτοιες ναζιστικής έμπνευσης αντιλήψεις. Πολλοί εβραίοι έχουν πληρώσει ακριβά την αντίθεσή τους στην ακρότητα.

Ήταν βλακεία μου

Όταν, όμως, περάσανε τα χρόνια και ωρίμασε ο Σαπίρο, ίσως κάποιος λογικός άνθρωπος φαίνεται να του είπε -ή το κατάλαβε μόνος του- ότι η θέση του για εθνοκάθαρση ήταν γκάφα ολκής.

Ο ίδιος με άρθρο του το 2018 το παραδέχτηκε: «Στην κορυφή της λίστας με τις βλακείες που είχα γράψει όταν ήμουν 19 ετών σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ/Παλαιστίνη» βρίσκεται η θέση του για τη «μεταφορά των Παλαιστινίων Αράβων από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια και το ίδιο το Ισραήλ. Αυτή η ιδέα ήταν ανόητη και ανήθικη».

Εγώ ο ίδιος έχω αποκαλέσει αυτή την ιδέα «απάνθρωπη και ανέφικτη», καθώς και «ηθικό και φιλοσοφικό λάθος» προσέθεσε.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να χτίζει και να συμβάλει στη βιομηχανία του αντισημιτισμού όπως κάνουν περίφημα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ηγέτες. Στις 7 Φεβρουαρίου 2013, ο Σαπίρο στηριζόμενες σε πηγές που ούτε καν ήταν σε θέση να ελέγξει ανέφερε ότι μια ομάδα με το όνομα «Friends of Hamas» ήταν μεταξύ των ξένων συντελεστών στην πολιτική εκστρατεία του Chuck Hagel, ενός πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ που ήταν υποψήφιος για το υπουργείο Άμυνας επί Μπαράκ Ομπάμα. Ξανά στη συνέχεια, αφού διαψεύστηκε, ζήτησε συγνώμη.

Άραγε το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, που κάνει τόσες εκστρατείς παγκοσμίως, ενδιαφέρεται μόνο να μην επαναληφθεί το Ολοκαύτωμα εναντίον των Εβραίων ή για όλους τους λαούς; Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως αντιδρά ο παγκόσμιος αυτός εβραϊκός φορέας σε ακρότητες ανθρώπων που ανήκουν στην εβραϊκή κοινότητα.

Στις ΗΠΑ, αν ζητούσε κανείς εθνοκάθαρση των Ισραηλινών θα φρόντιζε επιδέξια το εβραϊκό λόμπι να τον «εξοντώσει», στοιχειώνοντας την μετέπειτα καριέρα του, η οποία στην πραγματικότητητα δεν θα χτιζόταν ποτέ. Εάν όμως κάποιος εβραίος ζητήσει εθνοκάθαρση και γενοκτονία των Αράβων, ζητάει ένα συγνώμη, ραπάρει αυτάρεσκα και όλα εντάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα